Wpis z mikrobloga

Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardzo dobrym wynagrodzeniu? U mnie jest to zdecydowanie kontroler biletów czyli słynny kanar. Im dłużej się nad tym zastanawiam, nie widzę żadnych plusów tej pracy:
- Powszechnie nielubiany, nieszanowany w społeczeństwie
- Musisz użerać się z różnymi typami pasażerów, często z jakimiś pijaczkami, pieniaczami, nie mówiąc już o ilości wirusów i bakterii, z którymi się stykasz
- Strach, że ktoś silniejszy da ci w mordę
- Cały dzień krążysz bez konkretnego celu poza domem, niezależnie od pogody (choć są tacy, którzy lubią taki styl życia)
- Pisałem o hipotetycznej sytuacji z dobrym wynagrodzeniem - w rzeczywistości mediana zarobków kontrolerów wynosi 4110 PLN brutto xDD
#pracbaza #kiciochpyta
Lolenson1888 - Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardz...

źródło: comment_1662439794f0WMl3LTGC8wxjXuHg103S.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas:
Myślę że większość hejtuje kanarów bez konkretnego powodu, bo inni to robią i tak już się przyjęło. Podobnie jest z hasłem HWDP, które wszędzie wypisywali gówniarze nie mający żadnej styczności z policją.
  • Odpowiedz
@Ziombello: no ja hejtuję bo raz w życiu dostałem niesłusznie mandat(chuje zablokowali kasowniki jak szukałem biletu a tramwaj może jechał z 30s) a że młody byłem to przyjąłem go. Pierwsza praca i opłata dadatkowa140 zł jeśli dobrze pamiętam.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Kanarzy już są coraz mniej nielubiani, jednak społeczeństwo jakoś sie tam cywilizuje. Ale jeszcze 10 lat temu to faktycznie byli strasznie pomiatani przez wszystkich. Co nie zmienia faktu, że faktycznie ilość meneli, patusów i pieniaczy, z którymi sie codziennie użerają to musi być tragedia.
  • Odpowiedz
No i pracownikiem mopsu co robi wywady środowiskowe u patusow z dzieciarami

@polutt: Plus oglądać dzień w dzień mordy obiboków, co nic nie robiąc dostają więcej kasy niż pracownik MOPSu zarabia :D
  • Odpowiedz
ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas: niby tak, ale nie do końca, to trochę jak z policją - nie lubię tej organizacji, mimo, że jestem prawym obywatelem.

Do kanarów nic nie mam, ale wiem, że bywają upierdliwi
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Roznoszenie ulotek. Krew mnie zalewa, gdy widzę te g---o w swojej skrzynce. Nie cierpię ludzi którzy roznoszą te śmieci i ludzi którzy są odpowiedzialni za tworzenie tego gówna. Ha tfu na nich.
  • Odpowiedz