Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@qYd562: polecam nalać wody do psikacza i jak kotek robi coś złego delikatnie psikac (oczywiście nie kota, gdzieś obok, sam dźwięk go przywoła do porządku) i jednocześnie mówić jakieś słowo typu Nie, Psik, coś prostego. No i niestety robić tak, aż w końcu, w którymś momencie naprawdę zaskoczy :D mój kot namiętnie jadł kwiatki, teraz nawet nie spojrzy bo wie, że nie może :)
  • Odpowiedz
@Kutacz_2000: Mam 2 koty i kazdy kto mnie odwiedza jest w szoku, ze nie smierdzi, koty nie sraja w losowych miejscach i w ogole to sa przyjazne a nie gryza i drapia wszystkiego co popadnie. Wystarczy nie byc n----------n i dbac o zwierzaki. Kolega nie powinien zajmowac sie kotami, bo tylko robi im krzywde
  • Odpowiedz
@lentylka moje koty od samego patrzenia, jak opryskuję rośliny opryskiwaczem nie zbliżają się do regału z roślinami. I działa to tak samo z różnym innym psoceniem. Wystarczy wziąć do ręki opryskiwacz i jest spokój ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ofizjo_pl Koty poza czynną agresją wykazują też agresje bierną. Nachodzą się w toalecie, agresywnie wpatrują w ofiarę. Wtedy często kot szuka sobie bardziej ustronnego miejsca do sikania. Spróbować można: zabrać dywanik całkiem na jakiś czas, postawić tam gdzie jest dywanik kuwetę, albo postawić dodatkową kuwetę gdzieś indziej. Przyjęło się że liczba kuwet powinna być o jeden większa niż liczba kotów. 2 koty to trzy kuwety. Ale nie zawsze jest aż taka
  • Odpowiedz
@Kutacz_2000

Jeśli śmierdzi żwirkiem i moczem w całej chacie, koty załatwiają się poza kuwetą i ciągle jest narzygane poza kuwetą mimo, że ich dieta jest ok, a żwir jest na bieżąco ogarniany, to może warto zrobić badania u weta? Bo normalnie koty nie robią za kuwetą i nie rzygają zbyt często (czasem się zdarzy jakiś kłaczek), a jak masz zakrytą kuwetę, pochłaniacze i filtry zapachów, to nie ma szans, by było
  • Odpowiedz
@furcio: @lentylka: ludzie! Nie róbcie kotom krzywdy i nie używajcie ani proszków zapachowych ani kuwet zamkniętych. Primarnym zmysłem u kota jest węch. Koty mają 60 milionów komórek węchowych w noskach, ich zmysł powonienia nieporównywalnie większy niż ludzi. Ostro pachnące proszki zapachowe to tortura dla kotów, koty nienawidzą ostrych, drażniących zapachów. W zamkniętych toaletach dochodzi do nagromadzenia się złego zapachu, ludzie tego nie czują a koty tak. Żeby zachować
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kutacz_2000: ciotka ma 3 koty. Nic nie śmierdzi, ale sierści jest sporo. Jak 2 koty to lenie i tylko leżą, tak 3 potrafi coś zadrapać, ale mieszkanie nie jest zniszczone
  • Odpowiedz