Wpis z mikrobloga

moj Ryszard ()
wzięliśmy go dwa lata temu od jakiejś pani, prowadzącej profil do szukania domów rożnym bezdomniakom
Mama rysia okociła się w ogródku tej pani - i w pewnym momencie nie wróciła z polowania, lub porzuciła te kociaki, trzy
Rysia i jego dwie siostrzyczki, wszystkie znalazły dom, Rys wylądował u nas, wyleczyliśmy go i od tej pory zajmuje szczególne miejsce w moim sercu - to on zajmuje się #kotkawandzia czyli moją niewidomą kotką najlepiej jak umie, jak i ich jeszcze jedną siostrzyczką Marcysią
( ʖ̯)

i tak szczerze wam powiem, jak już sobie tak gadamy, ze po Rysiu widać, ze nie miał za długo mamy; jest po prostu ciapą, nie walczy o swoje, a tylko o jakies głupoty nieistotne, można wejść mu do miski będąc innym kotem a on się jeszcze odsunie, żeby było wygodniej go o--------ć z jedzenia, nie był przesadnie przytulaśny, dopiero po długim czasie (i gdy podpatrzył to u innego kota!) zaczął domagać się czułości czy wchodzić na kolana
wchodzenie na kolana jest traktowane jako święto, bo rzadko to robi, ale jak już robi to strasznie mnie to cieszy :((( <3

#pokazkota #chwalesie #zwierzaczki #zwierzeta #kot #koty
czaszkopranie - moj Ryszard (。◕‿‿◕。)
wzięliśmy go dwa lata temu od jakiejś pani, pro...

źródło: comment_1661533392Jr9HI34PogLfLgkEuiZ8JP.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czaszkopranie: Żeby było śmieszniej, ta pani której ta kotka okociła się w ogródku, była świecie przekonana ze to CUD, była taka wręcz duchowo uniesiona tym, ze „ten kot wyczuł gdzie może zostać uratowany, on i jego maleństwa” - potem zdradziła, ze karmi wszystkie zwierzaki w okolicy już od lat, wiec ten kot po prostu bezczelnie wyczuł gdzie ma z siebie wysrać te młode żeby żyć w dobrobycie, a potem jeszcze
  • Odpowiedz
bo rzadko to robi, ale jak już robi to strasznie mnie to cieszy :((( <3

@czaszkopranie: ciekawostka. moje koty lubia wchodzi na kolana szczegolnie jak jest kocyk na nich. bez tego nie ma checi ;) nie to ze jakis specjalny "koci". zwykly ludzki wiekszy/grubszy lub cienszy. byle był ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@czaszkopranie: rysiu faktycznie może być ciapą, gdyż między 7 a 11 tygodniem rozpoczyna się nauka polowania pobierana u mamy (której zabrakło). Rysiu dlatego nie jest zbyt przytulańsny gdzyż między 3 a7 tygodniem życia u kociaków występuje faza kodowania typu "kto jest przyjacielem a kto wrogiem". Brak wystarczającej socjalizacji z ludźmi w tym bardzo wrażliwym czasie powoduje, że kot rozwija w sobie cechy charketeru typu "socjalny-wycofany". Tego wczesnego kodowania nie można
  • Odpowiedz
@helga-von-klusken: miał podobno dwa, lub trochę ponad miesiące gdy go dostaliśmy, ale dwumiesieczne koty wyglądały inaczej na zdjęciach i filmikach które oglądaliśmy wiec myslimy, ze był dużo młodszy :( jestem z niego dumna ze tak super wyrósł, jest fajnym, dużym chłopakiem, ale fakt faktem myśle ze właśnie to porzucenie przez mame narobiło mu trochę kuku
Zaczął sie otwierać i być bardziej przyjazny i zachowywać sie bardziej jak kot, dopiero gdy
  • Odpowiedz