Aktywne Wpisy

Wiecie, że lekarze z państwowego szpitala w Kaliszu zarabiają więcej niż szefowa Europejskiego Banku Centralnego czy szef Rezerwy Federalnej USA? xD 4 najlepiej opłacanych lekarzy w Kaliszu zarabia średnio po 2,5 mln zł rocznie (w sumie 10 mln zł), podczas gdy wynagrodzenie prezesa EBC wynosi 466 tys. euro (ok. 1,9 mln zł) rocznie, a pensja szefa FED to zaledwie 203 tys. dolarów (ok. 735 tys. zł) rocznie. Szefowie banków centralnych USA i
źródło: 52206
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_16611638830rQxg1aaryQmAheYwe95gi.jpg
Pobierz@size: ale powiesz jak się da? Bo serio jestem ciekaw.
Poza tym, zawsze lepiej mieć trasę do domu, pracy, szkoły itd zoptymalizowaną.
@jamajskikanion: oczywiście, że jest do zrobienia i jest od dawna stosowany w planowaniu urbanistycznym. Tutaj nie chodzi o to, żeby do blokowiska nic nie prowadziło - buduje się główne trakty z odnogami prowadzącymi do budynków i czeka się aż ludzie wydeptają własne ścieżki.
https://en.wikipedia.org/wiki/Desire_path
Jedni mają to od początku zaplanowane, drudzy
źródło: comment_1661183817grdKauLcNjIrV9qHUsTINq.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Papieszpolak6996: paaanie, ale od każdego pół metra kwadratowego utwardzonego gruntu ("powierzchnia nie będąca deszczowo czynna") - podatek deszczowy się należy!
rodzic z wózkiem, niepełnosprawni, ludzie z walizka mają popietdalac po nierównym szutrze a podczas deszczu po bagnistej wodzie żeby zaoszedzic metr trawy?
A nie ze se pan rezyserz ruchu cos skrobnal na planie ogunym ;)
źródło: comment_1661185644wMgBxZCjVYZG4DeDtWVVFd.jpg
Pobierz@xdTM: szutr to pokruszony kamień, wychodzona ziemia jest z reguły prosta bo jest ubita, poza tym umiejętność czytania się kłania bo mówiłem że główne ścieżki powinny być domyślnie
@SlavedWizard: wiem, dlatego też mówię że to co piszę to nie jest jakaś prawda objawiona
??????????