Wpis z mikrobloga

@orange3443: O tyle dobrze, że z jakiejś przyczyny wspólnym mianownikiem dla tego typu psolek jest aparycja i styl - wiadomo, kogo nie ratować.
Gdy będę widział, że jakiś inżynier, lub nawet pijany polus taką napastuje - będę udawał, że nic nie widzę.
Chciały polaryzacji i nienawiści, to odczują jej skutki boleśnie.
  • Odpowiedz
@orange3443: czyli Twoim 'dowodem' na to, co myśli większość zwykłych dziewczyn w pracy czy sklepie czy na ulicy, jest jakieś pozowane zdjęcie pod poklask i wyświetlenia z sieci? hmmm
  • Odpowiedz
@gorobei: zakładanie cichej zgody u każdego, kto ignoruje prowokacyjne i odklejone treści jest sporą nadinterpretacją.

@BialyCrossaintXDDL: wkleję coś, co już tu wklejałam, ale ja tego nie ujmę lepiej: "Największym błędem, jaki popełniamy w dyskusjach o tym, która płeć ma gorzej, jest generalizacja, obwinianie całej płci za krzywdy wyrządzone przez konkretne, zaburzone lub po prostu cyniczne jednostki. Kiedy ktoś przenosi swoje zranienie na wszystkich mężczyzn lub wszystkie kobiety, przestaje
  • Odpowiedz
  • 12
@ssas78487: Dowody masz w różnych sondażach i ankietach nt. wojny, obronności itp. Jeśli nadal byłoby ci mało, możesz wejść na TikToka albo innego Instagrama. Takie posty są tam publikowane codziennie i zdobywają dziesiątki, jeśli nie setki, tysięcy polubień i kom.
  • Odpowiedz
@ssas78487: Ale ja jestem tego świadom - po prostu te młode kobiety, które mają takie podejście w rzeczywistości w głębi duszy, to c--j im w żyźń i w rot - jeśli nie potrafią się zreflektować i dojść do takich wniosków, które wkleiłaś, to niech same sobie radzą i nie liczą na jakakolwiek pomoc - czy to pierwszą pomoc, czy przed jakims napastnikiem. Same sobie przeciez dadzą radę - a gdybym
  • Odpowiedz
@orange3443: to że Ty widzisz byc może widzisz treści codziennie, nie oznacza, że są one powszechne w realnym świecie; oznacza tylko, że algorytm zamknął cię w bańce opartej na wściekłości. TikTok i instagram celowo pompują skrajny ragebait, bo nic nie nabija statystyk tak jak polaryzacja. Nawet kilkadziesiąt tysięcy lajków w wielomilionowej populacji to statystyczny margines.

Ja na przykład widzę śmieszne kotki i ciekawostki o kosmosie
  • Odpowiedz
@ssas78487: czyli, w skrócie, faceciki mają zamknąć mordy i z---------ć bo to wszystko co widzą, słyszą i odczuwają na własnym garbie i portfelu to symulacja, obrazek nieprawdziwy, a Kobiety Som Dobre I Wcale Tak Nie Myślom?
  • Odpowiedz
  • 7
@Starr: Napisałem, takie jednostki mają takie same prawa wyborcze, jak ty. Wszystko jest teraz robione pod k0biety i pod ich głos. One realnie decydują o tym co się może z Tb stać w przyszłości.
  • Odpowiedz