Wpis z mikrobloga

Za tydzień, w odstępach kilku dni czeka mnie:

1. Korekcja wzroku - 12 tysięcy zlotych
2. Operacja dwuszczękowa - 32 tysiące złotych (wcześniej nosiłem aparat dwa lata - lączne koszty ok. 14 tysięcy złotych).
3. Korekcja czubka nosa - 20 tysięcy złotych
4. Plastyka górnych i dolnych powiek - 20 tysięcy złotych.
5. Przeszczep włosów w Turcji - 15 tysięcy

Łącznie 113 tysięcy. Mógłbym za to mieć samochód albo wkład własny. Pracowałem na to trzy lata za granicą. Mam nadzieję, że będzie warto. Za dwa miesiące dla plusujących zdam szczegółową relację ze wszystkich operacji.

Życzcie mi powodzenia w bycie przez jakimś czasie opuchniętym do granic możliwości na twarzy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wyglad #zdrowie #operacjeplastyczne #redpill #blackpill #zwiazki #seks #logikarozowychpaskow #feels
  • 206
@derton778: Nie znam Cię ale z moich osobistych doświadczeń wynika że ludzie którzy obwiniają swój wygląd za swoje niepowodzenia związkowe tak naprawdę mają #!$%@? charakter i często są toksyczni tylko łatwiej im myśleć że to wina tego że szczęka jest mniej kwadratowa. Jak Ci nie szkoda #!$%@?ć równowartości połowy mieszkania na rzeczy które za 20 lat nie będą miały znaczenia no to w sumie życze powodzenia. (Może poza korekcją wzroku bo
@derton778: najs- daj foteczki przed i po- niezła będzie różnica choć to pewnie zajmie pół roku nim zejdą opuchlizny i ślady.
Twoja kasa- wydajesz jak chcesz :)
Z doświadczenia wiem, że samo oczekiwanie na coś i dążenie do czegoś daje większą satysfakcję niż zrobienie tego i po jakimś czasie przyzwyczajam się do tego jak jest jest już po i potwierdzają to badania naukowe :)
Trzymam kciuki- niezła suma i podziwiam determinację
@SC10n: Z moich wynika, że sporo osób ze #!$%@? charakterem kogoś ma, ale znam takich co mają defekty fizyczne i od lat nie mogą nikogo poznać, pomimo charakteru lepszego niż te osoby, które kogoś mają. W sumie największy kobieciarz jakiego znam jest skrajnie nieodpowiedzialny, nie dotrzymuje słowa, kradnie i zdradza :P Ale laski mu padają do stóp, jakbym nie widział to bym nie uwierzył, koleś jest jak Fletnik z Hamelnu tylko
@evilman_: ja rozumiem że są przypadki gdzie defekt fizyczny naprawde dyskwalifikuje kogoś w oczach większości populacji, bardziej mi chodziło o to że jest duża grupa ludzi co mowi że oj mam zakola nie znajde laski, albo gdybym miał mniej odstające uszy albo mniejszy nos itp itd a tak naprawde po prostu są #!$%@? ludźmi. Zobacz co napisał OP, plastyka powiek, korekta czubka nosa - wiadomo że to bait ale naprawde są
@Maracufa już się przestraszyłem że za samą wizytę pierwszą i aparat 12k. Sam będę pod koniec tego miesiąca zakładał, przynajmniej mam taką nadzieję. A czym się różnią właśnie te aparaty?
@SC10n: No różnie bywa. Moim zdaniem nie ma reguły. Najgorsze jest chyba combo defektów wizualnych plus toksycznego mentalu. Bez tego pierwszego idzie poznać dużo kobiet, ale związke te nie są trwałe. Bez tego drugiego z kolei też idzie kogoś poznać, ale nie poszalejesz ani w kwestii ilości ani jakości potencjalnych partnerek, raczej musisz się skupić na jednej szarej myszce i ją przyadorować.
@derton778: Nie słuchaj gadania, że nie warto, że szkoda kasy, że w wieku 80 lat różnice nie będą widoczne. Ty się masz czuć lepiej i jeżeli masz na to pieniądze, to działaj. Oby rezultatem tych zabiegów była zwiększona pewność siebie, która pomoże Ci dalej iść przez życie.