Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#programowanie #programista15k #devops

Lepiej iść w software developera czy devopsa? Ogólnie wydaje mi się, że całkiem dobrze odnajduję się w devopsowych rzeczach (czasami bez pomocy devopsów potrafię postawić jakiś serwis), ale z drugiej strony doświadczenie mam głównie jako software developer. Mam okazję zmienić pracę na junior devopsa (chyba rzadko się takie stanowiska trafiają, zazwyczaj chcą doświadczonych devopsów), ale wiązałaby się z niższą stawką. Co sądzicie? Jak wygląda rynek jeśli chodzi o DevOps na późniejszych szczeblach kariery?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blomex: na tych wyzszych stanowiskach stawki senior devopsa/sre i senior backendowca bardzo czesto sie zrownuja, wiec ja odlozylem swoje doswiadczenie devopsowe na polke i wrocilem do backendu, gdzie chwilowo znalazlem troche wiecej spokoju - bo z tymi opowiesciami o o----------u sie na stanowiskach devopsowych to w praktyce tak fajnie nie wyglada ( ͡° ͜ʖ ͡°)

firmy nie chca doplacac extra za ten devopsowy z-------l, wiec juz
  • Odpowiedz
@Whiskeyjack29:
Ciekawe co Ci programiści zrobią jak im prądu zabraknie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kolego drogi, nie wołaj mnie z łaski swojej jeśli chcesz się - za przeproszeniem - defekować publicznie.
Twoje kompleksy mnie średnio obchodzą, zaraz będziesz chciał się fleksować na faktury.
Serio, nie czuję się w potrzebie czegokolwiek Ci udowadniać.
Wierz sobie w co tam chcesz, na pewno jesteś dużo bardziej zajebisty, niz to
  • Odpowiedz