Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2426
A tak dla odmiany, jakieś plusiki życia w Polsce:
- świetnie rozwinięty system płatności bezgotówkowych
- paczkomaty, zabki i dina
- dość dobry poziom edukacji na skalę międzynarodową
- darmowe studia
- dobrzy programiści i prężnie rozwijającą się branża IT

Zapraszam do rozszerzania listy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 383
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anesa: poziom wiedzy po studiach jest dobry, bo studenci z----------ą na studiach na siebie, a nie dzięki uczelniom. O poziomie uczelni świadczy właśnie dorobek naukowy, granty, badania, prace, a nie to że jest darmowa i że ludzie mają po niej "wiedzę" (sprawa dyskusyjna ile ludzi faktycznie ma porządną wiedzę).
W Polsce jest kultura edukacji dla papierka którym potem każdy się podciera, nic w tym godnego pochwały.
  • Odpowiedz
dobrzy programiści i prężnie rozwijającą się branża IT

@Anesa: To akurat pokłosie biedy i taniego rynku pracy. Polska to żadna Dolina Krzemowa, gdzie się tworzy rozwiązania, tylko montownia IT dla wielkich korporacji. A większość dzisiejszych topowych programistów powie Ci, że komputerami i ich bebechami zaczęli interesować się dlatego, ze im na domowym złomie w dzieciństwie żadne gry nie chodziły.
  • Odpowiedz
@Restej: mi się podobała tabelka chmur na geografii po łacinie którą musiałam wykuć na pamięć na ocenę, bo to jest rozumiecie wiedza bezcenna
także dzięki temu wiem, że nad chatą właśnie wisi mi nibostratus i prawdopodobnie będzie padać albo nie będzie
  • Odpowiedz
Usługi komórkowe - śmiesznie tanie rozmowy, internet, dobry zasięg 4 sieci w całym kraju.
Stosunkowo mało bezdomnych, żebraków i żuli - Polska to nie jest dobry kraj na wegetację z zasiłku.
Tanie samochody z Niemiec.
Łatwość kraju w przyswajaniu nowych technologii.
Może, góry, ładne krajobrazy, trochę zepsute reklamami.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@ProHefajstos: jak byłam w centrum NYC to przeważnie płatności wyglądały tak że nie wiedzieli jak mogą mi umożliwić płatność blikiem czy telefonem, po prostu zazwyczaj biorą kartę do ręki, idą na zaplecze gdzie płacą Ci paskiem magnetycznym i potem odnoszą kartę xd
  • Odpowiedz
dina

@Anesa: Nie rozumiem zachwytu nad Dino.
Żabka ok bo otwarta w niedziele i pieczywo ciepłe idzie wtedy dostać.
ALe dino? Sklep jak sklep, często usyfiony jak biedronka
  • Odpowiedz