Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuraku: to jest wypozyczony samochód? Mi na kursie instruktor zwrócil uwagę, że jak tylko widzę samochód z wypożyczalni (a szczególnie van) to dobrze jest zrobić dużo więcej miejsca bo w większośći wypadków będzie to ktoś kto 1) nie jeździ na codzień (albo nie jeździ vanem) 2) nie zna miasta i będzie wykonywał właśnie takie manewry jak na filmiku - skręcanie w prawo z środkowego pasa.

Ja się tam bardziej boję
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Borysko_88: dokładnie, mam kamerkę od ponad roku i już miałem mnóstwo takich sytuacji, gdzie ktoś mi wjeżdża wymuszając i mógłbym spokojnie z 10 filmików podesłać na stop chama, ale po prostu odpuszczam gaz i go wpuszczam, bo po co na siłę szukać problemów? Może się śpieszy, może się zagapił itp? Każdemu się zdarza, ale oczywiście nagrywający musiał pokazać jaki to on jest fifarafa i musi koniecznie dojechać frajera xd kisne
  • Odpowiedz
  • 1
@kuraku

Co trzeba mieć w głowie, żeby się tak zachować?

Proste, nagrywający z małym fiutkiem przez chwilę poczuł się kimś. Przez tę kilkadziesiąt sekund był ważny. Liczę, że jeśli zaniósł ten film na policję, to opuścił posterunek bez prawda jazdy.
  • Odpowiedz
  • 4
@kuraku: Po pierwsze hamowanie klaksonem, po drugie kolizja której łatwo dałoby się uniknąć, mimo nieprawidłowego zachowania kierowcy fiata. A ten pościg to już w ogóle. Nagrywający to idiota. Dwa debile spotkały się na drodze i oto efekt.
  • Odpowiedz
@kuraku: gość się w--------ł z podporządkowanej, zauważył ze 500tka leci dość szybko to jeszcze zaczął przyspieszać jak dziki tym swoim gruzem, myśle ze gość z Panka leciał prawym pasem i wyprzedził tego gościa z kamerką po tym jak ten wjechał na jego pas.
Chłop zamiast dać wyprzedzić i skręcić to szybkich i wściekłych urządza
  • Odpowiedz
@kuraku: przecież tu większym dzbanem niż ten w Panku jest nagrywający. Podstawową zasadą bezpieczeństwa na drodze jest to, że nie potęgujesz zagrożenia, a ten nie dość że miał czas na lepsze hamowanie, to jeszcze skręcił w prawo i jak debil gnał w wąskiej ulicy.
  • Odpowiedz
@Stark_Espada: Piszesz jakby STOPCHAM w jakiś sposób zachwalał zachowanie któregokolwiek kierowcy. Ten kanał po prostu wrzuca filmy, które prześlą inni, a że kretyni są w stanie udostępnić nagranie, które ich kompromituje, to nie jest wina kanału. Sam może nie śledzę, ale bycie w błogiej nieświadomości co o----------ą na drogach to też nie jest dobre rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@sidhellfire: Tylko problem ze STOP CHAM jest taki, że idą kompletnie w ilość, a nie jakość i to już jest w 100% ich wina. Tak, nie jest ich winą, że jakiś debil zamiast odpuścić prawie doprowadza do wypadku, bo chce wrzucić filmik na Stop Chama, ale ich winą jest, że ten filmik udostępniają. Przecież Stop Cham wysrywa filmiki max raz na 3 dni, a czasami nawet codziennie. Pamiętam, że był
  • Odpowiedz
@Stark_Espada: W sensie wg ciebie po prostu za dużo nieciekawych filmów? Myślę, że takie selekcjonowanie i cenzurowanie treści nic nie wnosi. Na materiałach można zobaczyć różne zdarzenia - ciekawe lub mniej. Jeżeli ma się dostęp do wszystkiego, to można wypatrzeć i komentować do woli. Myślę, że takie filmy, gdzie rzekomo poszkodowany wymusza kolizję jak tutaj i jeszcze daje popis jest stokroć ciekawszym tematem do dyskusji niż jakiś tubokarambol z ofiarami.
  • Odpowiedz
  • 1
@kuraku: Już Ci powiem dlaczego. Dlatego, ze gdyby zgłosił się z tym nagraniem na policję a domniemany sprawca (czyli osoba która wypożyczyła samochód przez aplikację) powiedziałby, że to nie ona prowadziła samochód to sprawa trafiłaby do sądu, gdzie mogłaby trwać kilka lat. Brak sprawcy = brak wypłaty odszkodowania. Jeżeli na nagraniu nie byłoby widać twarzy sprawcy to również sąd mógłby uniewinnić domniemanego sprawcę, jeżeli nie byłoby 100% dowodów, że to
  • Odpowiedz