Aktywne Wpisy
Brawo dla uśmiechniętych fajnop0laków z Jagodna.
Jesteście cudowni ❤️❤️❤️
( ͡º ͜ʖ͡º) #rudeobietnice
#bekazlewactwa #bekazpo #idiokracja
Jesteście cudowni ❤️❤️❤️
( ͡º ͜ʖ͡º) #rudeobietnice
#bekazlewactwa #bekazpo #idiokracja
pogop +200
Od zawsze mam bekę z ludzi, którzy obejrzeli parę brytyjskich / amerykańskich seriali, elitarność uderzyła im do głowy i odrzucili wódkę, przestawiając się na chlanie najtańszego whiskacza xD Pijesz sobie normalnie wutkie na imprezie, zimna, gładko wchodzi, otrząsa, aż tu nagle podchodzi taki i zaczyna się produkować, że jak ty możesz to pić, jego McWovitch Delicate Blend est 1931 leżakowany 1001 nocy w beczkach z tulipanowca czeczeńskiego w równo w 39 stopniach
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pewnie nie każdy z was wie, jak działa ryżowar. A jego działanie jest tak genialne w swojej prostocie, że pewnie dla wielu będzie fajną ciekawostką.
Ryżowar w swojej konstrukcji od zwykłego garnka różni się właściwie jednym szczegółem, ma na dnie termometr. Wsypujemy do niego ryż, wlewamy odpowiednią ilość wody, zamykamy i włączamy grzanie. Ryż będzie gotowy, kiedy wchłonie całą wodę. Dopóki w ryżowarze mamy ryż oraz wodę temperatura nie może przekroczyć 100 stopni Celsjusza, kiedy woda zostanie wchłonięta przez ryż, pomiędzy ziarenkami pojawi się powietrze, które może mieć już wyższą temperaturę niż 100 stopni, termometr na dnie to odczyta, a ryżowar wyłączy grzałkę. Dzięki temu mamy zawsze idealnie ugotowany i nigdy nieprzypalony ryż. Bez ustawiania czasu, mocy grzania czy pilnowania. A ryżowar może być tanim, prostym urządzeniem, które nawet w wersji ekonomicznej będzie nam służyć bezbłędnie przez długie lata.
#gotujzmirkosoft #gotujzwykopem #ciekawostki
Komentarz usunięty przez autora
@Mirkosoft: A nie grzałką? Moje garnki nie mają grzałki XD
@toodrunktofuck: każdy, kwestia odpowiedniej proporcji wody. Ale każdy ryż wchłonie mniej więcej tą samą ilość wody w stosunku do swojej objętości. Nie, ziemniaków nie da rady :)
Są na to jakieś skomplikowane matematyczne wyliczenia że ryż musi wchłonąć całą tę wodę?
@toodrunktofuck: gotuję w tym kaszę gryczaną, jęczmienną, ryż zwykły, długi, do sushi, warzywa na parze, kurczaka na parze, gnocchi na parze. Używaliśmy tego gdy pracowałem w sushi. Polecam szczerze to ustrojstwo
@4pietrowydrapaczchmur: Na wiekszosci ryzow na wage jest podana proporcja
@Mirkosoft: sterylizator działa dokładnie tak samo. Dopóki jest woda, powstaje para, ale nie przekracza 100 stopni, natomiast jak już się woda skończy, momentalnie skacze temperatura i się wyłącza.
No i można gotować w nim też np kaszę, nikt tego nie sprawdza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Moja mama ryż/kaszę doprowadzając wodę do wrzenia, a potem zawija garnek w pierzynę i odstawia na łóżko. Samo się robi, nie potrzeba dodatkowego garnka, zużywa mało energii.
Jak raz myślałem dzisiaj o tym urządzeniu.
Ileż to można gotować ryż w tych plastikowych saszetkach.