Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracait #zarobki #it
Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
Lekarz_7k +42
Lekarz internista nie jest do niczego potrzebny w dzisiejszych czasach. Czuje się jak kompletny idiota gdy mówie pacjentowi to co on może wygooglowac w 10 sekund i wiem, że to wygooglował. Jeszcze gorzej się czuje, gdy musze mu wypisać recepte na lek, który on sam wie że musi brać bo również wyczytał to w googlu i bardzo często poprawnie wytypował dla siebie lek. Wszystko jest w internecie. Pacjenci mnie nie szanują, i
Przecież kredyciarze brali kredyty przed 2021 rokiem kiedy to płacili za mieszkania kredytami które zamówili w 2019roku.
w 2019 roku typowy kredyciarz płacił 9k / m2 w warszawie nowego mieszkania
obecnie m2 tego samego mieszkania wychodzi 14 000/m2
to dlaczego typowy kred ciąż korzysta z wakacji kredytowych?
Przecież może sprzedać i jeszcze zarobić na tym mieszkaniu, dlaczego cały kraj musi sie składać na ulgi dla kredyciarzy?
przecież typowy kredy ciąż spokojnie bierze 770 000 zł za swoje mieszkanie, spłaca kredyt
495 000 zł - 100 000 wkładu własnego
395 000 zł spłaca + odsetki za 2 lata 40 000zł
to zostaje mu 235 000 na plusie
dlaczego żą koniecznie chce podnieść podatki klasie pracującej by ratować ludzi którzy są do przodu na całej transakcji
Mogą sprzedać, kupić lub wynająć coś innego przeczekać TRUDNY OKRES
#nieruchomosci #mieszka #mieszkaniedeweloperskie #finanse #kredythipoteczny #gospodarka #rolnictwo #bekazpodludzi
#bekazpisu #podatki #inwestycje
A nadpłacać będę kiedy indziej bo i tak mnie stać. Pozdro.
@dzikuZplasriku: "rozumiem" tyle lat nauki psu w dupe
Ciężko się połapać kto jest kim. Szybko się to zmienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)