Wpis z mikrobloga

Trzymajcie mnie. Jestem u babci i słyszę, że ona żadnej inflacji nie zauważa. Kupuje masło po 3zł i schab po 12zł za kilo. Teraz tylko mieszkania drożeją. Za Tuska było 8zł za godzinę a teraz jest 28zł najniższa. A dziadek to w ogóle za 1,50zł pracował i cieszył się, że praca była. Teraz PIS dba o wszystkich, bo dzieci mają 500+ a ona trzynastą emeryturę. Nie mogę wyjść, bo jeszcze mi herbata stygnie niewypita.... Co najwyżej z siebie. #pis #inflacja #starzyludzie #emerytura
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wszyscy się śmieją z pisu, że głupki i debile, ale oni zrozumieli jedną prostą prawdę: jak się komuś "da" 1500zł jednorazowo, to można mu potem zabierać 200 co miesiąc, a on i tak będzie się cieszył.

@Stallion45: podejrzewam, że wszyscy rozumieli tę prawidłowość, ale jednak, pomimo lepkich rączek, nie chcieli zaorać kraju tak, jak to robi pis.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Usprawiedliwiam machlojki PiS? Ja uważam, że zarówno jedych jak i drugich powinno się wpier*** na zbity pysk. I wszedzie w sejmie / senacie / i wszelkie "pociotki" w firmach.

Chyba mam podobne podejście, odkad jest PiS jest znacząco gorzej, za PO poziom życia rósł - no mogł być lepiej,ale było OK.
Aczkolwiek wolałbym, aby była opcja, że w np. w 2025 PO i PiS znika ze sceny (razem z
  • Odpowiedz
Usprawiedliwiam machlojki PiS?

@mccloud: Tak, przytocz afery tyle afer PO, które miał chociażby PiS w ciągu ostatniego roku.

Zrównywanie PiS z PO to działanie na korzyść PiS-u. Nie wiem co tu więcej trzeba
  • Odpowiedz
@mccloud: Praktycznie nigdy nie znajdziesz partii, która będzie idealnie pasować do ciebie. Zawsze, w każdym państwie głosuje się na to co jest i z czyimi poglądami się najbardziej utożsamiasz, nawet jesli kogoś lub czegoś z jakiejś partii nie lubisz.

@Kryspin013: Nigdy nie liczyłem na partię która będzie idealnie pasować do mnie. Niestety (mam takie wrażenie), większość ludzi widzi tylko opcje PO/PiS. Innych nawet nie rozważają.
  • Odpowiedz
powiedz mi proszę, co chcesz zrobić z emerytami których nie stać na jedzenie?

@ReeceWithouterpoon: myślenie, że ktoś ma "coś" zrobić "z nimi" w---------o nas w ten bajzel.

ale skoro już mamy bałagan jaki mamy to ja bym zaproponował mechanizm np. 1000zł na miesiąc bez pytań i kryteriów w zamian za rezygnację z udziału w wyborach i referendach. Wyjdzie tyle co socjal a będzie uczciwiej.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: To co piszesz o spadku poziomu życia też jest srogim przekłamaniem. Większości ludzi z nazwijmy to dołu drabiny społecznej ten poziom się podniósł i żeby z pisem wygrać należy ten fakt zauważyć. To że teraz będzie się obniżał poniżej poziomu z 2015 roku to inna kwestia
  • Odpowiedz
@PrzegrywNaZawsze: popatrz, byłam u teściów i to samo.
Teściowa wchodzi na internet i mówi, że jej się wyświetla, że kwatery nad morzem od 20 zł. I że jak się chce luksusów, to się płaci.
A że polskie radio włączone na zmianę z mszą, to się przypadkiem dowiedziałam, że inflacja to wina nas wszystkich, jak tu siedzimy, bo w czasie pandemii nie wydawaliśmy pieniędzy, a jak się świrus skończył, to nagle
  • Odpowiedz