Wpis z mikrobloga

Trzymajcie mnie. Jestem u babci i słyszę, że ona żadnej inflacji nie zauważa. Kupuje masło po 3zł i schab po 12zł za kilo. Teraz tylko mieszkania drożeją. Za Tuska było 8zł za godzinę a teraz jest 28zł najniższa. A dziadek to w ogóle za 1,50zł pracował i cieszył się, że praca była. Teraz PIS dba o wszystkich, bo dzieci mają 500+ a ona trzynastą emeryturę. Nie mogę wyjść, bo jeszcze mi herbata stygnie niewypita.... Co najwyżej z siebie. #pis #inflacja #starzyludzie #emerytura
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RobieZdrowaZupke: ja was podziwiam jak moi rodzice zaczęli p-------c takie bzdury to kazałem ojcu się zamknąć i powiedziałem że następnym razem jak przyjadę ma być doedukowany albo widzimy się na święta 2030, niby młodzi ludzie bo 55lat a już dziadzieją, co ciekawe ojciec ocknął się z pisowskie go letargu
  • Odpowiedz
@PrzegrywNaZawsze: najgorsze jest to myślenie "a za peło", albo "a Tusk". PiS straszy Tuskiem, Tusk straszył PiSem, jak mówię o alternatywie to ludzie myślą od razu, że jestem konfiarzem i weź tu wspieraj mniejszą partię, jak umysły wyborców są zabetonowane nawet bardziej niż scena polityczna.
  • Odpowiedz
@PrzegrywNaZawsze: Wszyscy się śmieją z pisu, że głupki i debile, ale oni zrozumieli jedną prostą prawdę: jak się komuś "da" 1500zł jednorazowo, to można mu potem zabierać 200 co miesiąc, a on i tak będzie się cieszył. Stąd odejście od waloryzacji emerytur na rzecz ~nastek
  • Odpowiedz
@Ravenek: A tu bym się akurat z Tobą nie zgodził, bo ci którzy biorą grubą emeryturę, to najczęściej włazidupy poprzedniego systemu. Platforma robiła waloryzację, która polegała na tym, że szwaczka dostawała 15zł więcej miesięcznie a milicjant albo jakiś urzędniczy dekiel 350.
  • Odpowiedz
@Stallion45: włazidupy poprzedniego systemu już najczęściej nie żyją, mówię o ludziach, którzy odprowadzali normalne maksymalne składki w nowym systemie, po '89roku uczciwie robiąc na dobrze opłacanych stanowiskach na wolnym rynku. Emerytury mundurowe i specjalne to zupełnie inna sprawa.
Morał z tego taki, że uczciwie płacić składek się po prostu nie opłaca.
  • Odpowiedz
Wszyscy się śmieją z pisu, że głupki i debile, ale oni zrozumieli jedną prostą prawdę

@Stallion45: oni zrozumieli wiele prostych rzeczy, a generalnie to, że ludzi można przekupić za ich własne pieniądze
  • Odpowiedz