Aktywne Wpisy
szmer_lasu +9
Czy grubo po dwudziestce jestem w stanie jeszcze wyprostować kręgosłup? Z tego co wiem, to normalnie ćwicząc się nie da albo chociaż bardzo trudno (na szczęście ogólnie kręgosłup jest w "dobrym" stanie, więc można ćwiczyć).
Mam skoliozę, kifozę, lordozę i parę jeszcze innych odchyleń.
Pozwolę sobie tutaj postować ze zdjęciami progress (albo jego brak).
Obserwuj/czarnolistuj: #scolioprogress
Niżej
Mam skoliozę, kifozę, lordozę i parę jeszcze innych odchyleń.
Pozwolę sobie tutaj postować ze zdjęciami progress (albo jego brak).
Obserwuj/czarnolistuj: #scolioprogress
Niżej
źródło: image
Pobierz
PatykLont +1
Zrobiłem prawko z 5 lat temu. Ale łapie się coraz bardziej na tym, że nie wiem kto gdzie ma pierwszeństwo. Po prostu zapomniałem xD
#prawojazdy #samochody #motoryzacja #polskiedrogi
#prawojazdy #samochody #motoryzacja #polskiedrogi

z jakich powodów chodzicie na siłownie? Osobiście jako osoba z 3 miesięcznym stażem na siłowni (dwa lata temu chodziłem na siłownie u mnie na osiedlu) trudno jest mi zrozumieć co kieruje ludzi by kilka dni w tygodniu tam uczęszczać.
Po pierwsze- jest to zajęcie nudne. Nie czarujmy się- jesteś zamknięty pod dachem z różnymi hantlami i maszynami często bez widoku na słoneczko. Panuje monotonia- widzisz ten sam krajobraz- generyczną wykładzinę i sufit.
Po drugie- rozumiem ideę uprawiania sportu. Ale sportu CIEKAWEGO. Ciekawe jest jeżdżenie na rowerze, pływanie, spacery, gra w kosza, piłkę itd. To bawi dzieci i dorosłych, można miło spędzić czas jadąc na rowerze z całą rodzinką, zrobić przystanki, pójść na piknik itd. Pływając możesz polepszyć swoje skille na basenie, które mogą ci uratować nawet życie będąc nad jeziorem czy morzem. Pływanie jest ważną umiejętnością w życiu.
Po trzecie- siłownia jest niezmiernie wyczerpująca. Tracisz dużo kalorii, sił tylko by podnieść jakieś żelastwo. Bardzo mocno obciąża mięśnie.
Po czwarte- siłownia nie sprawia, że jest się atrakcyjnym. Sylwetka szczupła, chłopięca, zwinna zawsze była tą najatrakcyjniejszą i praktyczną sylwetką. Siłownia to niszczy. Spójrzcie na modeli- tam liczy się wąska sylwetka, a w życiu będąc szczupłym jest się bardziej mobilnym, mniej miejsca zajmuje się w tłoku i po za tym dziewczyny lubią ,,patyczaków". Do tego wystarczy sobie pobiegać, jakieś pompki porobić itd.
Po piąte ultimo- karnet na siłownie kosztuje. Nie jest to duży koszt, ale jednak. A wyjście z kolegami na piłkę jest tańsze.
Wołam nieśmiało @sikalafou, bo on się udziela na tagu.
#silownia #mikrokoksy
siłownia to może być hobby jak każde inne i ktoś może po prostu to lubić
źródło: comment_1656795528JHH9nwfT7KuYZEa4hEWFiX.jpg
Pobierz+możesz chodzić razem z kolegami
Koszt dobrego roweru to kilknascie karnetow na silownie, basen tez nie jest darmowy,za granie w pilke tez czesto trzeba zaplacic, szcegolnie na hali
I silownia niezmiernie wyczerpujaca?xdd
Przeciez byle gierka w pilke