Aktywne Wpisy
haha123 +539
800+ od nowego roku, do tego minimalna 4500. Lepiej szybko pozbądźcie się wszystkich żetonów, bo niebawem za 100 gównozłotych to może paczkę prażynek będziecie w stanie sobie kupić XD
Dobrze już było - wydawajcie pieniądze póki są cokolwiek warte, bo politycy już wybrali kierunek ========> cała naprzód na pieniądz bez wartości, gospodarkę niedoboru i lokowanie kapitału w fizycznych produktach.
#nieruchomosci #gielda #bekazpisu #inflacja #bieda #idziebieda
Dobrze już było - wydawajcie pieniądze póki są cokolwiek warte, bo politycy już wybrali kierunek ========> cała naprzód na pieniądz bez wartości, gospodarkę niedoboru i lokowanie kapitału w fizycznych produktach.
#nieruchomosci #gielda #bekazpisu #inflacja #bieda #idziebieda
nat_soc 0
Różnica z obrazka jest taka, że grupa docelowa po prawej to ludzie starzy, słabo wykształceni, często z demencją i ktoś ich namówił na ten deal.
Ci po lewej zaś są młodzi, dynamiczni, często po studiach i sami pobiegli do pana w garniturze by poprosić o produkt.
BTW ceny garnków powinny rosnąć, bo stal jest coraz droższa xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny #ekonomia #mieszkaniedeweloperskie
@emil-hogan: już nie, wyprowadziłem się z mikrokawalerki xD
Chcac mieszkać w duzym miescie pokaz mi 1000x nizsza cene niz aktualna przynajmniej jednego mieszkania do ktorego sie moge wprowadzic i mieszkac.
Wyjdzie mniej wiecej 500zl za cale mieszkanie. Biore. Place gotowka
Różnica jest też taka, że w sytuacji oo prawej ogarnięty człowiek ma wybór i po prostu pójdzie kupić garnki w normalnej cenie w Ikei.
A po lewej? Będzie mieszkał z rodzicami do 40-ki?
@Mr--A-Veed: tak, jedyną alternatywą do zakupu mieszkania przy stopach 0,1% na zmiennej jest mieszkanie z rodzicami aż do 40.
Spadek?
Płacenie funduszom za wynajem takiego samego kurnika?
Mieszkanie pod mostem?
Wzięcie kredytu ze stałym oprocentowaniem, gdy stopy były 0,1%
Poczekanie aż stopy wyjebią w kosmos i ceny i marża zaczną spadać
Wyjechanie z kraju za lepszym życiem
Zamieszkanie u rodziny w trudnym okresie
Wynajem w miejscu na które mnie stać
Wynajem pokoju
Zwiększenie kwalifikacji i zarobków
Mógłbym tak wymieniać, ale to nic nie zmieni, bo gdy nie chce Ci się iść pod prąd to musisz wziąć kredyt na zmiennej i
Nonto idąc po kolei i tłumacząc na nasze:
- wzięciem kredytu, którego na polskim rynku w ofercie nie ma (kredyty o stałej stopie są rzadkością i na dodatek to nie do końca stała stopa, jeśli już po 5 latach mogą Ci ją zmienić)
- czyli mieszkanie z rodzicami w oczekiwaniu na spadek cen
- no tak, bo każdy może w każdej chwili wyjechać
- zamieszkanie u rodziny nazwane wprost
-
Możesz się sprzeciwić próbując iść pod prąd wybierając jakąś inną opcje - ona wymaga wysiłku i poświęcenia czasami, to nie jest łatwe i nie zawsze jest możliwe ale czy ludzie sobie zadają wysiłek by probować?
Możesz iść z prądem ale wtedy musisz grać na
A nie jak debil kisić się z rodzicami na wsi bez perspektywy dobrej pracy i osiągnięcia czegokolwiek W NADZIEI ŻE KIEDYŚ stopy pójdą w górę.
Ale w czym problem z tym kredytem? Naprawdę nie ogarniam. Jak są niskie stopy to mam dojeżdżać 200km dziennie w jedną stronę bo u mamy za free? A może mam wyjechać za granicę jak mi tu dobrze? Dlaczego mam wynajmować skoro mogę kupić?
Najlepsze jest to że PRO jest płacenie 2,5 odstępnego, a be jest płacenie 2k bankowi.
Ps. Po #!$%@? piszesz o kwalifikacjach i zarobkach skoro to nie ważne. Kupujesz
@mookie: mamy taką sytuację właśnie teraz i myślę, że jakby ktoś wystawił mieszkanie w dużym mieście po cenie za m2 z 2019 to kupujący wyciągaliby notariusza z łóżka, żeby dobić targu jako pierwsi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no to kredyt dobry czy niedobry?
spadać tak jak twoja zdolność kredytowa cepie
zmien prace wez kredyt
albo wychowuj dzieci kątem u starych
lub spłacaj komuś
@mookie: płacenie wyższych rat też CZASEM wymaga wysiłku i poświęcenia, więc tak w zasadzie co Ci do tego kto na co się poświęca? Ja np za żadne skarby nie chciałbym mieszkać w innym mieście niż się
@mookie: tak, tak, wynajmuj pokój i wychowuj w nim dzieci albo do starych się przeprowadź ze świeżo założoną rodziną i małym bombelkiem, żeby nie iść pod prąd i walczyć z systemem bankowym xD #!$%@?, cóż za cudowne rady...
@mookie: teraz cena spadla ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bleck: Możesz mieszkanie z kredytem sprzedać o
Gorzej jak rypiesz na magazynie za 3400 brutto i to szczyt twojej kariery, dziouszka na kasie za 3200 i bierzecie taki kredyt z takimi warunkami xD