Aktywne Wpisy
HeteroseksualnyWlamywacz +1313
mickpl +267
Nowy minister od mieszkalnictwa z ramienia lewicy może sporo namieszać XD Zamiast kredytów 0% chce katastru i podatku od pustostanów.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #polityka
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #polityka
Nadal mam zdolność kredytową + całkiem dużo gotówki. Załóżmy, że w tym momencie słucham naganiaczy i biorę ten kredyt. Tylko co to zmieni w moim życiu? Mam ten kredyt i co dalej? Gdzie ten awans społeczny? Że niby teraz mieszkam pod mostem, a po wzięciu kredytu w końcu będę żył w mieszkaniu? xD Co ten kredyt efektywnie zmieni w moim życiu? Za nic nie mogę tego zrozumieć. Zapraszam do dyskusji.
Jedyne co by się zmieniło w moim życiu to podejście naganiaczy do mnie - nagle przestałbym być ich wrogiem, byłbym cool, byłbym ich najlepszym przyjacielem - członkiem klubu kredyciarza ( ͡° ͜ʖ ͡°) a może nawet stałbym się naganiaczem i sam bym naganiał na kredyty - bo czemu inni mają mieć lepiej niż ja (wiecie, miniratka już nie jest taka mini)? xD
Czyli co naganiacze, mam wziąć ten kredyt, aby zdobyć wasze uznanie? xD Dobrze wy się czujecie naganiacze - serio myślicie, że potrzebuję waszej adoracji, waszego uznania i atencji? xD
#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny #patodeweloperka
Polska to kraj mentalnej biedoty na dorobku, nic dziwnego ze Polacy lubia blyskotki na kredyt
Dorabiacie do tego jakaś dziwną ideologię, a potem się tasujecie do tego. ¯\_(ツ)_/¯
Ale co jak już teraz nie płace żadnemu Januszowi? Co wtedy? Ten argument upada.
@Krupier: Lubię tą nowomowę. XD Nie, kredyt to przede wszystkim potężny dług. A na zmiennej stopie to też 30 letni zakład z rynkiem.
@haha123: dlaczego? Co za różnica czy płacę 2.5k Januszowi czy 2.5k bankowi? W długim terminie dostaję obietnicę że jak wytrzymam 30 lat karuzeli kredytowej to mieszkanie będzie moje xD
Od kredytu w Polsce nie ma w zasadzie żadnej ucieczki - nie można oddać kluczy i natychmiastowo pozbyć się długu jak np. w USA.
@mickpl:
Kredyt to nie dług ekspercie ekonomiczny.
Ilu ludzi zapakowało się w kredycik na 35 lat, bo posłuchali HRE, że stopy nie wzrosną
Idealnie by było, jakby naganiacze wzięli odpowiedzialność za rozpacz ludzi, których nagonili, bo ci ludzie np. uwierzyli, że do 2030 roku
swoją droga obudziłeś się xD teraz, kiedy nikt nie bierze kredytów, ty chcesz ludzi uświadamiać xD ale po tym jak napisałeś, że jesteś bardzo szlachetną osobą, zrozumiałem że jestem downem