Aktywne Wpisy

Zrobiłem #prawojazdy kat.A i przeglądałem sobie ogłoszenia motocykli i taka yamaha przypadła mi do gustu, jak na swoje lata trzeba przyznać, że wygląda świetnie.
To dobry motocykl na początek? Jak z awaryjnością i prowadzeniem? Duże są koszty utrzymania takiej r1?
Całkowitym żółtodziobem nie jestem, mam styczność z dużymi mocami, od 5 lat jestem posiadaczem prawie 200 konnego auta.
#motoryzacja #motocykle #motocykl #motomirko
To dobry motocykl na początek? Jak z awaryjnością i prowadzeniem? Duże są koszty utrzymania takiej r1?
Całkowitym żółtodziobem nie jestem, mam styczność z dużymi mocami, od 5 lat jestem posiadaczem prawie 200 konnego auta.
#motoryzacja #motocykle #motocykl #motomirko
źródło: 1000014281
PobierzJak wyżej
- Tak 39.9% (312)
- Nie, wybierz mniejszą pojemność 60.1% (470)

Luminarz_Osobisty +1072

źródło: comment_1653463358n0s88O7cjRfz009jDwtExY.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Jaca656565: gówno prawda. Kultura #!$%@? jest w USA żywa i mają podobne prawa do tych z EU tylko na papierze.
Pracowałem dla tech giganta z kapitałem amerykańskim. Często brałem udział w projektach z kolegami z USA czy Kanady i robili wielkie oczy, gdy dowiadywali się, że w DE (gdzie mieszkam i
@to_nie_tak_jak-myslisz: Rozumiem że znajomi dopiero skończyli szkołę i to stawka jako intern? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Obawiam się że juniorzy to SF zarabiają po 200k rocznie, a seniorzy to już stawki na poziomie 400-500k i nie mam tutaj na myśli architektów, czy ludzi bardzo wysoko w hierarchii. Dla takich osób to przewidziane stawki to z 1 mln lub więcej TC w poważnych firmach. Źródło: teamblind, levels.
@NapalInTheMorning: Pochwal się nazwą tego giganta xD Ja znam z drugiej strony sytuacje, gdzie w google mają oficjalnie 20 dni urlopu, ale
@Jaca656565: Właśnie tym różni się Europa od rosji i Ameryki. U nas jako szary kowalski możesz sobie spokojnie żyć, masz jakąś opiekę medyczną itd. Natomiast w rosji musisz być związany ze środowiskiem oligarchów a w USA specjalistą albo milionerem.
I co najważniejsze -
- w Polsce większy procent obywateli ma jakiekolwiek oszczędności
Na Białorusi, Węgrzech czy Rosji piszą podobnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Był sezon na umierające Niemcy, pozniej Szwecje teraz USA, jedynie postsoviety mają sie dobrze, no chyba ze pan z USA zabierze fabryke i juz nie ma pracy ani produktow to wtedy juz gorzej xD
No właśnie nie. W IT bardziej się opłaca siedzieć w Polsce niż emigrować do wymienionych przez ciebie krajów. Z USA sytuacja jest zupełnie inna, tam można zarabiać kwoty nieosiągalne w Europie, to są taczki pieniędzy jak się dobrze ogarnia i się dobrze zakręci.
@Murasame: chyba nie zrozumiałeś o co mu chodziło. W Europie będąc dobrym będziesz zarabiał dobrze, w stanach będąc dobrym będziesz wypłatę taczkami do domu woził.
@ekond: Ale nadal nie wiesz czy ktoś Cie nie #!$%@? na ulicy, albo Twojego dziecka w szkole.
@Murasame: Dużo zarabiasz, czyli ile? 100k euro w Europie, 150k euro w Europie? Gadasz bzdury bo nigdy nie zarabiałeś takich kwot i nie masz punktu
@loczyn: To ciekawe czemu
@Fan_Morawieckiego: Tak, amerykanie tak narzekają na stany, wychwalając chociażby Kanadę czy Europę, ale jednak statystycznie znacząca część osób emigruje do USA, a nie do Kanady lub Europy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znasz takie powiedzenie, trawa jest zawsze bardziej zielona u sąsiada? Po drugie kwestia skali, USA jest olbrzymie, więc możliwe że komuś nie odpowiada ten kraj i wylewa
Bo kiedyś u nich było lepiej? U nas też ten trend idzie. Zarobki polaków idą już pod sufit, zaraz przestaniemy być konkurencją i zachodnie korpo przeniosą oddziały do tańszej Rumunii, Bułgarii czy może nawet Ukrainy, a my jaki przemysł czy firmy mamy? No będziesz robić albo na Orlenie, albo w Żabce
Dostaliśmy szansę jak Chińczycy, ale #!$%@?śmy na głupoty, nasze dzieci będą w