Wpis z mikrobloga

@dreamer: Google słynie z downlevelowania, dlatego to nie jest dobry punkt odniesienia. Fakt, prawie 500k w google to rzadka pensja, ale jednak facebook, amazon, linkedin, airbnb to norma na seniorskich stanowiskach. Amazon został dodany tutaj tylko ze względu na wysokie stawki, bo firma sama w sobie jest średniawa ( ͡° ͜ʖ ͡°) A co do tego że możemy odrzucić 80-90% programistów, rekrutacje w stanach wyglądają inaczej
  • Odpowiedz
Obawiam się że juniorzy to SF zarabiają po 200k rocznie, a seniorzy to już stawki na poziomie 400-500k i nie mam tutaj na myśli architektów, czy ludzi bardzo wysoko w hierarchii

@RapIArbuzy: bez przesady, takie zarobki to już domena programistów z Google, co programują od 6 roku życia i mają podandprzeciętny talent. Większość lekarzy, czy programistów jednak nie jest świetnymi chirurgami, czy informatycznymi geniuszami I zarabia od 100k do 200k.
  • Odpowiedz
@Tommy__: Stany są fajne, ale tylko jako zwiedzanie parków narodowych na zachodzie i małe miasta/miasteczka (byłem tylko na zachodzie, nie wiem jak ze wschodem) Wielkie miasta jak LA czy SF to dla mnie strasznie przereklamowane miejsca i nie wiem co młodzi turyści w nich widzą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
bez przesady, takie zarobki to już domena programistów z Google, co programują od 6 roku życia i mają podandprzeciętny talent. Większość lekarzy, czy programistów jednak nie jest świetnymi chirurgami, czy informatycznymi geniuszami I zarabia od 100k do 200k.

@Jaca656565: Nie jest to od dawna prawda, wystarczy zerknąć na teamblind.
  • Odpowiedz
@Tommy__: No jasne, piękne USA lansowane w serialach, do którego wzdychali biedni Polacy xD Wszystko to co jest na dolnej połowie obrazka - plaga bezdomności, przestępczość uliczna, strzelaniny w szkołach, upadek dawnych ośrodków przemysłowych - było już obecne w tej samej Ameryce która reklamowała się całemu światu Słonecznym Patrolem i Policjantami z Miami. Po prostu wtedy o tym nie wiedziałeś.
  • Odpowiedz
@zbyszek93: ameryka to lepszy kraj do życia jak jesteś bogaty, bo możesz z łatwością być bogatszy, możesz wyzyskiwać ludzi łatwiej i mnożyć majątek, masz dostęp do tanich rzeczy w porównaniu do możliwości bogacenia się.

Ale dla zwykłych ludzi to europa ma 10 lepszych do życia krajów.
  • Odpowiedz