Aktywne Wpisy

waro +49
Szczerze? Mocno kibicuję Trumpowi tutaj.
Od dziesięcioleci w sojuszu NATO są państwa, które nie mają ochoty spełniać podstawowych nakładów na wojskowość. Jednocześnie korzystają ze wszelkich dobrodziejstw sojuszu, przede wszystkim w globalnym handlu. Nie płacą nie dlatego, że nie mają pieniędzy, a dlatego że liczą, iż za globalny porządek wiecznie będą odpowiadać Stany.
No a wujek Sam powoli traci cierpliwość, szczególnie że światowy układ sił się mocno zmienił. Niech ich dociśnie, tym bardziej
Od dziesięcioleci w sojuszu NATO są państwa, które nie mają ochoty spełniać podstawowych nakładów na wojskowość. Jednocześnie korzystają ze wszelkich dobrodziejstw sojuszu, przede wszystkim w globalnym handlu. Nie płacą nie dlatego, że nie mają pieniędzy, a dlatego że liczą, iż za globalny porządek wiecznie będą odpowiadać Stany.
No a wujek Sam powoli traci cierpliwość, szczególnie że światowy układ sił się mocno zmienił. Niech ich dociśnie, tym bardziej
źródło: 1000010884
Pobierz
luxixa 0
#gielda jaki śmieciach robi wam największy damage w portfelu

źródło: comment_1653463358n0s88O7cjRfz009jDwtExY.jpg
Pobierz@RapIArbuzy: pokaż mi juniora który na start dostaje 200k$ rocznie, no chyba że mówisz o złotówkach bo ja miałem na myśli USD cały czas XD
@zbyszek93: powiedz to rodzinom 200k „nadmiarowych zgonów”, których nikt nie przyjął do szpitala, albo zmarli w szpitalu bo ktoś miał ich w czterech literach bo kasa przecież jest od państwa a nie od pacjenta.
@zbyszek93: W Polsce zginę bo nie będę miał za co jeść, zadźga mnie jakiś nożownik na nowym świecie, a na zabieg poczekam do 2137. USA nie jest białe, a Polska nie jest czarna, ale sugerowanie, że USA jest gorsze do życia niż PL jest dla mnie nieporozumieniem
A $100k rocznie to i w Polsce jest do osiągnięcia ;) Pamiętaj ze to kwota przed odjęciem podatku który oscyluje w granicy 40%. W Polsce na B2B wyciągając 300k pln masz finalnie więcej na rękę niż ktoś w Stanach, a do tego ultra tani koszt nieruchomości.
Jak widać USA ma się dobrze, Niemcy nie tak źle, u nas jest tragedia, bo jest poniżej 1.5
ok
@Fan_Morawieckiego
No proszę cię, studia w Polsce to jest kpina. Jakość adekwatna do ceny
Poza tym, jak napisałeś, już ograniczyliśmy się go FAANG-ów czyli odrzuciliśmy 80-90% programistów z USA,
@Fan_Morawieckiego: W jakim rankingu? Mógłbyś podlinkować?