Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +57
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Chicoxxx66 +161
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_1653288383v8vcnv1EY2UxQ4lThn1Ju5.jpg
PobierzPytam serio nie z jakimś przekąsem
U mnie dzieci są "z nudów" jako ciekawa przygoda w życiu (ktoś inny wybierze pewnie skoki ze spadochronem lub wspinaczki w Himalajach). Wiem, że przynosząc dzieci na świat podjąłem
Ale co ja tam wiem o cierpieniu, przecież jestem tylko durnym natalistą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Cierniostwor: A to też fakt. Niektórzy myślą, że domy dziecka to jak schronisko, gdzie przychodzisz, wybierasz najfajniejsze i sobie zabierasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam dziecko z wpadki i czuję się z tym zaje@#$cie, bo nikt mnie nie oskarży o egoizm. Jestem człowiekiem, który wziął odpowiedzialność za swoje czyny i mimo poglądów antynatalistycznych mogę też doświadczyć nieporównywalnego do niczego innego uczucia jakim jest miłość do własnego dziecka :)
XDDD
Ale jak mówi, o co konkretnie pytasz?
@ToksycznySocjopata: W takim razie rozumiem Twój nick ;) Po prostu nie widzisz nic złego w krzywdzeniu innych dla własnej korzyści. Szacunek, że otwarcie się do tego przyznajesz. Myślę, że spodobałby Ci się Max Stirner i jego anarchoegoizm.
Ja, ale też większość ludzi jakich znam (nie tylko z Polski, czy nawet z Europy), traktuję życie jako coś fajnego. Coś co warto przeżyć.
Kto wie, może i twoje dziecko będzie miało takie "kreski"... Warto?
@WielkiNos: Przykro mi, ale także i po wpadce wzięcie odpowiedzialności polega na dokonaniu aborcji.
@HAL__9000 ja się dowiedziałam jak to był 12 tydzień i już nie można prawnie :)
Poza tym nie tak prosto "uśmiercić" kogoś, kto nie może się bronić i działa czynnik ludzki.. powinieneś pamiętać skoro wybrałeś hala na swój avatar i login, a to tylko sztuczna inteligencja była i sobie zasłużyła.
Za to łatwo jest kogoś przymusić do życia.