Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szynszyla2018: to tylko przyklad, na budownictwo, mechanikę też się nie każdy nadaje? jeżeli nie no to mi przykro, zostaje robienie debila na YT tam też nieźle płacą :) nawet lepiej
  • Odpowiedz
jeżeli ktoś wybiera pedagogikę, ekonomię albo nie wiem coś innego równie przydatnego bo jest łatwo to jego sprawa i przyszłość,

@paki82: ale na przykład kierowców, służb porządkowych, ratowników medycznych, i de facto zdecydowanej większości zawodów po prostu potrzebujemy, i dobrze by było gdyby państwo było zarządzane tak że stać tych ludzi na podstawowe dobra XD
  • Odpowiedz
w którym po prostu słabo płacą to sam sobie jesteś winien

@paki82: totalnie. Ale to nie chodzi o litość nad tymi osobami, tylko jako obywatela powinniśmy żądać aby państwo było zarządzane tak żeby była kadra w potrzebnych zawodach. Zdajesz sobie sprawę że w ostatnich latach nagminnie gasną światła na kolejnych oddziałach w szpitalu bo brakuje pielęgniarek? Nwm, może posłuchały rady i poszły do innego zawodu, tylko czy NAM się to
  • Odpowiedz
wyciąga 11 tys na rękę, bardzo dobry programista, wiec chyba z takiej kasy go stać na to wszystko co opisane

@paki82: xD zarabiaj i trzy razy tyle a kredytu na dom i tak nie dostaniesz, chyba za na 80m2 deweloperskiego szeregowca na wypizdowie. Wybudować w sensownym miejscu neo wybudujesz, więc ci najwyżej wynajmiesz. 11k nie kupuje ci nic z poważniejszych rzeczy, ledwo leasing na lepsze auto nie weźmiesz z wysokim
  • Odpowiedz
@dobre_ziajty: Dokładnie, ciekawe tylko kto tym programistom, lekarzom czy prawnikom upiecze chleb czy wyedukuje dzieci jakby wszyscy byli tylko programistami, lekarzami i prawnikami. Już jakiś czas temu czytałem artykuł do jakich patologii to doprowadziło, że bogacze z Wilanowa mają problemy ze znalezieniem nawet prywatnego przedszkola dla swojego dziecka, bo przedszkolanek brakuje, a brakuje bo zarabiają grosze xD
  • Odpowiedz
Sorki ale papierek ze studiow sie moze sprawdza w robocie z papierkami - gdzie nabyta wiedza teoretyczna moze byc przelozona na wykonywanie pracy.

@gorzki99: Dobrze gadasz. Sam byłem przez wiele lat monterem szaf sterowniczych i różnego rodzaju rozdzielni elektrycznych. Niejednokrotnie po projektancie trzeba było na nowo "wymyślać" rozdzielnię. Zaprojektowane za małe rozdzielnie z mnóstwem grubych przewodów, które trzeba gdzieś upchać. Brak wolnego miejsca choćby na blok rozdzielczy, itd.
Owszem, szafę
  • Odpowiedz
z programistów robi się żywy mem, jak ze studentów prawa

@Harven: wstyd się powoli przyznawać że się pracuje w IT. ten sam poziom odklejenia i w--------o ego. A śmieją się z elektrody
  • Odpowiedz
  • 14
@wist: jeżeli ktoś wybiera pedagogikę, ekonomię albo nie wiem coś innego równie przydatnego bo jest łatwo to jego sprawa i przyszłość,

@paki82 ekonomia łatwa xDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@Cephalopoda_Ammonoidea: co jest żałosne, realia? Pójdź do banku i niech ci zrobią wyliczenia zdolności na dochody w wysokości tych 11tys miesięcznie, po tej reakcji zgaduję że będziesz zaskoczony wynikiem. Losowy sensowny dom w większym mieście to ~1,5M, gwarantuję że nawet na ćwierć tego ci nie starczy. Jeżeli ktoś nie ogarnął domu kilka dekad temu to teraz nie ma większego znaczenia ile zarabia, bo i tak nic nie będzie mieć
  • Odpowiedz