Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@snorli12: znam studenta który wyciąga 11 tys na rękę, bardzo dobry programista, wiec chyba z takiej kasy go stać na to wszystko co opisane, trzeba tylko chcieć i być dobrym w czymś a nie chlać i narzekać
  • Odpowiedz
@wist: jeżeli ktoś wybiera pedagogikę, ekonomię albo nie wiem coś innego równie przydatnego bo jest łatwo to jego sprawa i przyszłość,
  • Odpowiedz
trzeba tylko chcieć i być dobrym w czymś a nie chlać i narzekać

@paki82: Madrego to i dobrze poczytac. ALe jest jeszcze jedna sprawa. Czesto pomijana bo niewygodna ale ja jej nie pomine - minusy mi nie sa straszne.

Czesto jest tak ze ten swiezak po studiach spiewa taka stawke ktora zarabia ktos z kilkuletnim stazem i
  • Odpowiedz
@snorli12: dla swiezakow po studiach nigdy nie bylo tak latwo jak teraz, co nie zmienia faktu ze socjalna polityka rzadu zaczyna zbierac swoje zniwo.
Tyle, ze wiekszosc elektoratu i tak jest zbyt prosta zeby polaczyc cos co zaczelo sie 5-7 lat temu a efekt tego widzimy dopiero teraz ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Tylko ze nie moze zarabiac na poczatku tyle co ten co go wdraza tylko dlatego ze "ma papierek"

A takie jest niestety podejscie wiekszosci.

@gorzki99: wszystko zalezy od tego jak bardzo skomplikowana to jest praca, jesli do pelnego wykonywania pracy potrzeba dniowego/tygodniowego wdrozenia to nie ma zadnych przeciwwskazan zeby ktos taki dostawal taka sama kase.
  • Odpowiedz
znam studenta który wyciąga 11 tys na rękę, bardzo dobry programista, wiec chyba z takiej kasy go stać na to wszystko co opisane, trzeba tylko chcieć i być dobrym w czymś a nie chlać i narzekać

jeżeli ktoś wybiera pedagogikę, ekonomię albo nie wiem coś innego równie przydatnego bo jest łatwo to jego sprawa i przyszłość,

@paki82: No więc znasz jednego studenta. I czego to ma niby dowodzić?
  • Odpowiedz
wszystko zalezy od tego jak bardzo skomplikowana to jest praca, jesli do pelnego wykonywania pracy potrzeba dniowego/tygodniowego wdrozenia to nie ma zadnych przeciwwskazan zeby ktos taki dostawal taka sama kase.

@srgs: Nie wiem co to moze byc za praca zebys w dzien czy tydzien opanowal wszystkie "tricki" itp ktore ktos opanowywal miesiace czy lata.

Nie wiem co to ma byc za praca zeby w tydzien poznal wszystkie niuanse i pracowal jak
  • Odpowiedz
@gorzki99: no akurat szycie szaf to nie jest fizyka jadrowa, tydzien/dwa i jak ktos ma 2 rece to sie tego nauczy. po miesiacu juz bedzie robil to bez zadawania pytan.
do tego to jest praca wejsciowa, ma sie tego nauczyc zeby wiedzial co do czego jest. Bo jak to student to zapewne za chwiele bedzie projektowal/programowal. A wiem, bo to robilem: szylem, projetkowalem a glownie programowalem. Do tego uruchomienai i montowanie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@niochland:

jakby wszyscy poszli programować to programowanie przynosiłoby 15k/msc na dzień dobry

Nie, tak by nie było, dlatego lepiej siedzieć w gnoju na minimalnej, "BO JAKBY WSZYSCY POSZLI TO BY BYLI ZAROBKI JAK NA MAGAZYNIE ALE JAKOŚ MAŁO LUDZIUF IDZIE".
Brawo! Takich ludzi potrzeba ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz