tydzien/dwa i jak ktos ma 2 rece to sie tego nauczy. po miesiacu juz bedzie robil to bez zadawania pytan.
@srgs: Leze i kwicze. Czegos nie doczytales jak widac :) A pominales sporo. Ale niech bedzie.
Ja przeciez sam napisalem ze to nie jest jakas mega trudna robota. Masz eplan, masz material, i masz pociagnac kabelki. I nic w tym trudnego - i tu zgoda. Tylko ze nie do ogarniecia w
@snorli12: jakbyś wybrał dobry kierunek studiów i bardzo wcześnie wstawał oraz urodził się w dobrym roku to też być był emerytem i śmiał się w twarz młodzieży gdy listonosz przynosi ci te twoje 1200 zł
@wist: ja p------e. Sam jestem programistą i wyciągam 35k. Do głowy by mi nie przyszło żeby powiedzieć takie g---o. Zdajesz sobie sprawę że jako tako można żyć w tym kraju jak jesteś lekarzem, prawnikiem, przedsiębiorcą albo kucem? A co z resztą ludzi? Piekarz, kucharz czy kelnerka mają żreć gruz?
@paki82: Powiem to jako przedstawiciel IT - wyobraź sobie że przedstawiciele innych zawodów też są potrzebni i powinni wystarczająco zarabiać. Na zachodzie tak to wygląda.
@paki82: widzisz, też jestem z IT i anwet więcej niz 11k zarabiam. Ale wiem, że na wuj mi to bedzie, jak nie bedzie pracownikow w sklepie, nikt nie posprzata mi osiedla i klatki, autobusem nie pojedzie, smieci nie wywiezie. Wiesz, te wszystkie cholernie pozyteczne zawody, ktorym placi sie grosze
@forever__green: masz rację, natomiast rynek jest taki a nie inny, jeżeli wybierasz wykształcenie w zawodzie, którym rynek jest przesycony lub w którym po prostu słabo płacą to sam sobie jesteś winien, i u nas to jest podstawowy problem. Rozmawiam często z ludźmi narzekającymi na pracę i płacę i pytam o wyształcenie to bardzo często jest własnie z łatwych i przyjemnych kategorii :)
@snorli12 w sumie to nawet dobrze. Bardzo dobrze. Możesz mieć wyj3bane. Na spokojności uczyć się skillow żeby zaraz już za momencik stąd wypierd$lic. Wyścig szczurów wbijany od dziecka do głów poszedł się j3bac. Jedynie żal trochę milenialskow bo to oni się najbardziej dali nabrać. No ale cóż.
źródło: comment_165280605737fcURt6LOshNF1xpSwADZ.jpg
Pobierz@srgs: Leze i kwicze. Czegos nie doczytales jak widac :) A pominales sporo. Ale niech bedzie.
Ja przeciez sam napisalem ze to nie jest jakas mega trudna robota. Masz eplan, masz material, i masz pociagnac kabelki. I nic w tym trudnego - i tu zgoda. Tylko ze nie do ogarniecia w
@paki82: Tak, pod warunkiem że nie będziesz mu podbierać kasy i rozdawać innym.
@snorli12: Hehe, niby tak na nic ich nie stać a jedzą coś więcej niż suchy chleb, ciekawe... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora