Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy u was w korpo w IT macie podwyżki inflacyjne? Ja brak podwyżki trzeci rok, stawka ta sama 12k brutto. Managerka tłumaczy aby się nie martwić bo teraz inflacja w Polsce spada więc ceny również zaczną spadać. A podwyżek brak bo aktualnie mamy przejściowy kryzys. W przyszłym roku ma być >3%.
#programista15k #pracait #programowanie #programista #it #pracbaza
Czy u was w korpo w IT macie podwyżki inflacyjne? Ja brak podwyżki trzeci rok, stawka ta sama 12k brutto. Managerka tłumaczy aby się nie martwić bo teraz inflacja w Polsce spada więc ceny również zaczną spadać. A podwyżek brak bo aktualnie mamy przejściowy kryzys. W przyszłym roku ma być >3%.
#programista15k #pracait #programowanie #programista #it #pracbaza

ossprime +278
Trzy główne powody, dla których Polacy nie mają dzieci:
Mężczyźni:
- nie mam własnego mieszkania
- mam trudną/niepewną sytuację finansową
- niestabilne zatrudnienie (moje lub partnerki)
Mężczyźni:
- nie mam własnego mieszkania
- mam trudną/niepewną sytuację finansową
- niestabilne zatrudnienie (moje lub partnerki)
źródło: bezdzietnosc
Pobierz

źródło: comment_1651726750wRuqD8ZOyQ9TNO9IeoJQxd.jpg
Pobierz@Zjem_Ci_nos: makaron się gotuje w przedziale np. 6-8 minut i po tej pierwszej wartości minutowej próbujesz i sprawdzasz
@Tigermass: Ty powinienes jakis kanal na youtube o gotowaniu prowadzic (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Komentarz usunięty przez autora
@Zjem_Ci_nos: Makaron się próbuje regularnie podczas gotowania. Kiedy nabierzesz doświadczenia, będziesz w stanie to zrobić nawet bez próbowania (da się też po wyglądzie stwierdzić), ale zanim nabierzesz wprawy, próbuj po 4 minutach, potem po 6,
@eugeniusz_geniusz: W punkt. Poza tym sugerowanie, że gotowce mają wykwintny smak jest wyższym stopniem odklejenia. W dodatku jest tyle najróżniejszych sposobów przyrządzania, że nawet najgorsze fajtłapy kuchenne nie mają prawa nie poradzić sobie z opanowaniem jakiegoś sposobu przyrządzania sobie posiłku. W większości przypadków
Do taniego i przyzwoitego wyżywienia wystarczy:
1) Ryż (bądź jakaś kasza)
2) Mięso w kawałku (może być mielone, ale będzie droższe)
3) Mix warzyw na patelnie (polecam wszelakie
@zasadzka01: W tym przypadku wina w dużej mierze leży po stronie jakości składników.