Wpis z mikrobloga

czasem makaron się rozgotuje, innym razem wyjdzie idealne aldente


@Zjem_Ci_nos: makaron się gotuje w przedziale np. 6-8 minut i po tej pierwszej wartości minutowej próbujesz i sprawdzasz
  • Odpowiedz
te pierogi z obrazka mają dobre makro i składniki, pizze wziac tego samego producenta(czyli niemrozona donatello z kurczakiem) i mamy świetny skład z super makro, ryz wiadomo, ryba to cenne źródło omega 3, tylko pasztet zamienić na np humus i wziac zwykla bagietke. Zmieniając niewiele mamy same dobre gotowe produkty,


@Tigermass: Ty powinienes jakis kanal na youtube o gotowaniu prowadzic ( )
  • Odpowiedz
@janusz-lece: jako że kiedys mialem problemy z wagą to nauczyłem sie jeść w miare zdrowo. Jest duzo smacznych i zdrowych produktów tylko ludzie o tym nie wiedzą. Naczytaja sie, ze na jakis swiatkobiety czy innych brukowcach, ze fastoody sa okropne i niezdrowe, a zaczynasz czytac sklad i tabelke z makro, a tam nic strasznego ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Czasem się udaje czasem nie, czasem makaron się rozgotuje, innym razem wyjdzie idealne aldente, kompletnie nie rozumiem jak to działa bo gotuję go tyle samo czasu, tego samego producenta i na tej samej wielkości "ogniu"


@Zjem_Ci_nos: Makaron się próbuje regularnie podczas gotowania. Kiedy nabierzesz doświadczenia, będziesz w stanie to zrobić nawet bez próbowania (da się też po wyglądzie stwierdzić), ale zanim nabierzesz wprawy, próbuj po 4 minutach, potem po 6,
  • Odpowiedz
  • 33
Hehehe takie śmieszne bo jestem niezaradny. Lepsze niż te żarty o studentach beż pieniędzy czy pijanych. Jak ktoś sobie w 21 wieku nie umie jedzenia ugotować to jest mentalnie upośledzony bo to sprowadza się do przeczytania instrukcji i kupna składników.
  • Odpowiedz
@eugeniusz_geniusz z tym umiesz czytać, to umiesz gotowac to tak średnio. Nie bez powodu w wielu knajpach, barach, bistro itp. potrafią ci zdupczyc teoretycznie najprostsze i klasyczne dania. Trzeba miec smak nawet do gotowania z przepisu.
  • Odpowiedz
Umiesz czytać to umiesz gotować, wyczucie smaku jest potrzebne do wymyślania własnych potraw a nie do przyrządzania z przepisu, a takie wymówki to po prostu lenistwo xD


@eugeniusz_geniusz: W punkt. Poza tym sugerowanie, że gotowce mają wykwintny smak jest wyższym stopniem odklejenia. W dodatku jest tyle najróżniejszych sposobów przyrządzania, że nawet najgorsze fajtłapy kuchenne nie mają prawa nie poradzić sobie z opanowaniem jakiegoś sposobu przyrządzania sobie posiłku. W większości przypadków
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: Ta, a później czytam na Wykopie "OJEJ ALE JAK TO RÓWIEŚNICY ROBIĄ, ŻE SAMOCHODAMI JEŻDŻĄ, A-----L W KLUBIE KUPUJO"
Do taniego i przyzwoitego wyżywienia wystarczy:
1) Ryż (bądź jakaś kasza)
2) Mięso w kawałku (może być mielone, ale będzie droższe)
3) Mix warzyw na patelnie (polecam wszelakie
  • Odpowiedz