Wpis z mikrobloga

@Zjem_Ci_nos: Umiesz czytać to umiesz gotować, wyczucie smaku jest potrzebne do wymyślania własnych potraw a nie do przyrządzania z przepisu, a takie wymówki to po prostu lenistwo xD próbowałeś kiedyś chociaż przyrządzić coś więcej niż pierogi z biedronki?
  • Odpowiedz
@eugeniusz_geniusz: jak najbardziej, oczywiście. Czasem się udaje czasem nie, czasem makaron się rozgotuje, innym razem wyjdzie idealne aldente, kompletnie nie rozumiem jak to działa bo gotuję go tyle samo czasu, tego samego producenta i na tej samej wielkości "ogniu" ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dlatego raczej ogarniam dania na zimno, albo gotowce najczęściej bo najzwyczajniej w świecie czasu brakuje na coś więcej.
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: te pierogi z obrazka mają dobre makro i składniki, pizze wziac tego samego producenta(czyli niemrozona donatello z kurczakiem) i mamy świetny skład z super makro, ryz wiadomo, ryba to cenne źródło omega 3, tylko pasztet zamienić na np humus i wziac zwykla bagietke. Zmieniając niewiele mamy same dobre gotowe produkty, na ktorych bazuje od 6-7 lat(zjadam tych picc na potege, tak samo pierogow i szprotek). Mam dokladne badania okresowe
  • Odpowiedz
@Tigermass: Sprawdź sobie kiedyś ile soli zawierają te gotowe produkty. Maksymalne zalecane dziennie spożycie to 5g. Spożywając te produkty regularnie, można się już witać z nadciśnieniem xd
  • Odpowiedz
@Mumbaj: od 7 lat sie nie przywitałem, ciśnienie sprawdzam 7 razy do roku(6x na oddawaniu krwi i raz na badamiach w pracy) zawsze 120-70, dzisiaj beda kolejne pomiary, bo o 11 jade do krwiodastwa zobaczymy czy cos sie zmieniło.
  • Odpowiedz