Wpis z mikrobloga

@fanmarcinamillera: No trochę prawdy w tym jest... Mnie zawsze dziwi, że masa ludzi tak jakby nie potrafiła planować długofalowo... Liczy się tu i teraz, a jak na efekt trzeba poczekać rok i więcej to już jest często "wystarczający" powód by odpuścić i się nie starać.

Ja mając 18 lat wiedziałam, że będę chciała kupić mieszkanie za kilka lat i odpowiednio wcześniej działałam w tym kierunku... Wyliczyłam dokładnie, ile muszę odkładać
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: to prawda, kiedyś niechcący zapomniałem kupić drożdżówki i kawy rano a na drugi dzień obudziłem się z 10 kawalerkami na koncie. Wystarczy tylko odmawiać sobie w życiu przyjemności.
  • Odpowiedz
A mnie śmieszy ze ktoś uważa mieszkanie w bloku za szczyt marzeń, właśnie kazdy podstawowy pracownik powinien mieć możliwość posiadania takiego kurnika dla siebie i swoich przyszłych podstawowych pracowników. Osoby które od życia wymagają więcej powinny mieć duże apartamenty lub domy a u nas wszystko na opak, lekarz informatyk cieszy się ze ma klitke 50m2
  • Odpowiedz
. Brak normalnego dostępu do mieszkań dla całego pokolenia nie jest normalny i poważnie uderza m. in w demografię. Wszyscy na tym tracą.

@Wronski444: to prawda ale zaryzykuje ze w Polsce NIGDY nie bylo lepiej. To ze wszyscy u nas pieprza robiac kalki z Zachodu, ktory 500 lat przez kolonie poszarzal swoj dobrobyt kosztem calego swiata, a teraz od 20 lat poziom zycia sie obniza i komuchy krzycza ze robol
  • Odpowiedz
@RobbinnPll92: Najlepsze jest to ze obecnie każdy może wyjechać jak mu się nie podoba ale dla wykopków i nie tylko nawet to jest za trudne. Kurde jak czegoś ktoś nie wie będąc zza granica to szybko może sobie w telefonie sprawdzić ale nie teraz jest trudno bo coś tam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@fanmarcinamillera: Jestem po tech inf i oblanych studiach inf. Pracuje za 3k netto mieszkam u rodziców na garnuszku póki co i spełniam zachcianki na które mnie nie było stać całe życie. Próbowałem innych prac skończyło się na tym że przez pół roku nie mogłem nic znaleźć i pracowałem na sprzątaniu z patologia za 1600 na miesiąc , następnie na sprzątaniu po znajomości za 1800 z pylica w gratisów. Boje się
  • Odpowiedz
Boje się zmienić pracy bo mogę trafić gorzej

@Niebadzlosiem: Zmieniasz pracę z IT na sprzątanie i się dziwisz, że jest gorzej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nowej pracy się najlepiej szuka jak już masz zatrudnienie, a nie wtedy gdy jesteś bezrobotny i pod presją wzięcia
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pantegram: Nie robiłem w it, studiowałem it :P
To były pierwsze prace, wysyłałem CV najpierw typowo it i 0 odzewu. No to potem wszędzie leciało CV :P
Udało się dostać na kolej i tyle xD
Praca fajna po 12h, 365 dni w roku więc niby się robi w wigilię, sylwestra jak z grafiki wyjdzie, czasem 4 dni pod rząd a czasem z grafiku 7 dni wolnego pod rzad :D
Trzeba
  • Odpowiedz
Sprzetowcwm jestem i trochę sieciowcem/mini adminem. To chyba max co mogę dostać to pracę w Januszexie za minimalną jako gość od wszystkiego xD

@Niebadzlosiem: No mój chłopak jest aktualnie takim gościem od wszystkiego za 3k zł/msc, a jak patrzy na ogłoszenia admin/sieciowiec to oferują po 6-7k zł/msc netto w lepszych firmach, więc IMO warto poszukać :) chociaż ofc szukanie pracy w PL jest upierdliwe i trwa masę czasu, no ale z
  • Odpowiedz