Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Czy powinnam się martwić o zdradę? Ⓘ
Mam podejrzenie że moja dziewczyna mnie zdradza. Niedługo zaczynamy kolejny rok studiów ona psychologię zwierząt na Fryczu w Krakowie ja cyber bezpieczeństwo w Warszawie. Nie mogłem się przeprowadzić tam bo mam dobry układ na WAT i propozycję pracy marzeń jak ukoncze te konkretne studia. Ona pojechała w tamtym tygodniu na swoje mieszkanie w Krakowie i dowiedziałem się że w weekend przyjeżdża do niej jej kolega
Mam podejrzenie że moja dziewczyna mnie zdradza. Niedługo zaczynamy kolejny rok studiów ona psychologię zwierząt na Fryczu w Krakowie ja cyber bezpieczeństwo w Warszawie. Nie mogłem się przeprowadzić tam bo mam dobry układ na WAT i propozycję pracy marzeń jak ukoncze te konkretne studia. Ona pojechała w tamtym tygodniu na swoje mieszkanie w Krakowie i dowiedziałem się że w weekend przyjeżdża do niej jej kolega

wezsepigulke +196
źródło: temp_file5548817916853187496
Pobierz

Zapytałem się jakiego Linuxa polecacie do zwykłego korzystania z komputera w domu.
Teraz już zrozumiałem dlaczego windows tak ostro miażdży linuksa w kategorii komputerów domowych. Linuk jest po prostu w tylu wersjach i dystrybucjach że ciężko o jedną naprawdę dobrą, każda z każdą się prześciga w "futurystycznych" rozwiązaniach że nie dopracowują rozwiązań przez które będą rozpoznawalne. W dodatku instalacja programów jest na nich jakimś nieporozumieniem. W tej chwili korzystam z openSUSE bo jest jakkolwiek przygotowany do pracy po instalacji. Ubuntu i Fedora nie były, pomijając już problemy z ich instalacją.
Oczywiście dalej będę kontynuował poszukiwania dobrego linuxa ale nie będę sobie odmawiał komentarzy na ten temat.
Co jest zaletą systemów linuksowych? Kiedyś słyszałem że różnorodność. No to super. To jest tak jakbyśmy mieli dwa identyczne auta których części nie są ze sobą w żadne sposób kompatybilne. Ale tak że nawet nakładki na pedały są inne.
@walenty-merkel: Jeśli nie mogę stworzyć i szybko edytować obszaru roboczego dostępnego na jedno kliknięcie myszy zawierającego skróty do wszystkich rzeczy na których i nad którymi pracuję to równie dobrze mogę wrócić MS-DOS.
@Kryspin013: Kiedy Opera grzebie w czasie swojej instalacji (przez SUDO) systemie (a grzebie), to chyba oczywiste, że możesz ją zmusić do posłuszeństwa tylko przez "sudo update-alternatives –config", chińska wazo. To jest podstawowa wiedza, jak sądzę?
@walenty-merkel: dżiza typie, ty jesteś taki odkelojny, że nawet nie rozumiesz co do ciebie napisałem. Nie wolaj mnie już, pls xD
Vi jest od razu w systemie, wystarczy 100 godzin nauki i można w nim zrobić wszystko.
Linuxiarz to choroba umyslu, jak hondziarze
XD
@malalon: no nie, już nie. Teraz wsiadasz i jeździsz. Stroisz tylko wtedy, gdy planujesz jeszcze bardziej "dłubnąć" auto.
@Kryspin013: akurat instalatory w windowsie to ich największa zaleta. Aktualizacją powinna się zajmować tylko aplikacja której
@RychuiPeja: iks de
źródło: image
Pobierz@RychuiPeja: srajność, bo np chrome czy inne przeglądarki nie mają własnej usługi do aktualizacji w tle xD