Aktywne Wpisy

CZLOWIEK89 +93
#wroclaw odnośnie tego pobicia to żeby ktoś przypadkiem nie zrozumiał, że bronię patusów. Nie bronię i uważam, że trzeba takie zwierzęta eliminować ze społeczeństwa. Nie mogę się jednak nadziwić jak to trzeba nie mieć instynktu żeby zwracać uwagę takiemu czemuś, że wbili w kolejkę w Żabce, przecież kilometra widać, że to agresory na b----e bez cienia myśli w głowie i to się nie może dobrze skończyć. To pobicie na dla
Pora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

Hej,
za jakiś czas będę miał rozmowę rekrutacyjną na stanowisko testera oprogramowania w Sii.
1. Czy ktoś z Was orientuje się jakich pytań mogę spodziewać się na rekrutacji? (z tego co wiem, rekrutacja podzielona jest na 2 etapy - formalną i techniczną).
2. Jakich zarobków mogę spodziewać się z rocznym doświadczeniem testera?
Będę wdzięczny za pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rocznym doświadczeniem testera manualnego czy automatyzujacego? To trochę zmieni stawkę.
Natomiast z SII nigdy nie udało mi się dogadać:) np. Obecnie ziomek z HR walczył o rozmowę ze mną, żeby po niej się okazało, że muszę iść na drugiego screena, który najwcześniej może być w kwietniu xD jako, że dostałem inna ofertę jeszcze w marcu, to nie czekałem, chociaż prosili, żebym jej nie przyjmował bo może się dogadamy xD
Pytali standardowo o typy testów, poziomy testów, SQL, wygląd zgłoszenia buga itd no generalnie klasyka a ponadto pytania z automatyzacji, ale to Cię nie dotyczy.
Jakie pytania z automatyzacji padały? Mi już chyba nie będzie dane ich usłyszeć :P
Komentarz usunięty przez autora