Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +12

radzioso532 +57
Dlaczego zwierzęta nie mają świadomości, że kiedyś umrą a tylko ludzie to wiedzą?
To fascynujące pytanie, które dotyka samej istoty tego, co czyni nas ludźmi. Krótka odpowiedź brzmi: zwierzęta żyją w "wiecznym teraz", podczas gdy ludzki mózg wyewoluował tak, by symulować odległą przyszłość.
Oto główne powody, dla których nauka uważa, że zwierzęta nie mają koncepcji własnej śmiertelności:
To fascynujące pytanie, które dotyka samej istoty tego, co czyni nas ludźmi. Krótka odpowiedź brzmi: zwierzęta żyją w "wiecznym teraz", podczas gdy ludzki mózg wyewoluował tak, by symulować odległą przyszłość.
Oto główne powody, dla których nauka uważa, że zwierzęta nie mają koncepcji własnej śmiertelności:
![Ostatnie Pentium czyli podkręcamy MMX 233 MHz [TOWARY MODNE 307]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/98ee21b5a57fe31ef103527c64f24012b1c819f9caecf68796df4a9cddbcd327,q80.jpg)

źródło: comment_1648711676FNQ6hcGXqEmGooKRocFTNW.jpg
PobierzTy jak sobie złamiesz kręgosłup i będziesz niezdolny do pracy też nie wyciągaj łap po rentę. Mogłeś sobie nie łamać i bardziej uważać
@Mac02: nie zapłaci tyle podatków żeby sam to spłacił, jak wyżej, to proszenie się o taki los na własne życzenie.
Jak złamię kręgosłup w wypadku to co innego niż gdybym go złamał skacząc z 4 piętra
Jedno trzeba przyznać #antynatalizm -
jesteścię świetni w przeszukiwaniu kretyńskich wypowiedzi upośledzonych influencerów...
dzięki ;) mogę prosić o więcej?
źródło: comment_1648716178kus0dSRNzT98ugnRg6NPzp.gif
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@SuperTimor435: jeśli tak to odbierasz to bardzo mi przykro :/ mam szacunek do każdego człowieka, nie szanuję tylko niektórych poglądów!
no wiesz... ciężko mi wyobrazić sobie osobą mówiącą:
"Tak świat jest piękny, życie jest cudowne, jestem szczęśliwy... w takim razie może unicestwimy cały gatunek... , a tych innych cieszących się życiem nazwiemy dzieciorobami, rozpłodowcami, podlludźmi itp... "
@SuperTimor435: hmmm... wcale tak nie mówię! Szczerze to myślę, że powodów
Komentarz usunięty przez autora