Wpis z mikrobloga

• 2
@elerbas dlaczego nie? Po to się m.in płaci podatki.

Ty jak sobie złamiesz kręgosłup i będziesz niezdolny do pracy też nie wyciągaj łap po rentę. Mogłeś sobie nie łamać i bardziej uważać
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@ciemnienie: nie muszą być kokosy ale jak po pierwszym/ drugim dziecku się nie zastanowi, że z jego genami jest coś nie tak to to już proszenie się o to na własne życzenie.
@Mac02: nie zapłaci tyle podatków żeby sam to spłacił, jak wyżej, to proszenie się o taki los na własne życzenie.
Jak złamię kręgosłup w wypadku to co innego niż gdybym go złamał skacząc z 4 piętra
  • Odpowiedz
@flyingmonsterspaghetti: Ja tam niczego nie wyszukuję, takich baranów jest na tyle, że to samo się "znajduje", ale jak szukasz historii pato rodziców pół debili to polecam program "Sprawa dla reportera", co drugi odcinek to tematyka patologicznej rodziny która płacze, że nie ma warunków do wychowywania dzieci(czy to umysłowych czy materialnych), a ich warunki były dokładnie takie same przed ich narodzinami ¯\_(ツ)_/¯
Zgrywajactwardziela - @flyingmonsterspaghetti: Ja tam niczego nie wyszukuję, takich b...
  • Odpowiedz
@elerbas: a wiesz, że czasem wszystko jest ok a komplikacje przy porodzie prowadzą do ciężkiej niepelnosprawnosci? Albo dojdzie do zakażenia plodu groźna bakteria, która go uszkodzi? Nie wszystkie choroby to kwestia genów, które rodzice przekazuja potomstwu. Dlaczego tym najsłabszym chcesz odbierać nawet ta śmiesznie minimalna pomoc państwa? Oni i tak mają ekstremalnie trudno, bo potrzeby chorego dziecka wypełniają głównie z 1% podatku i prywatnych zbiorek. Państwo w zasadzie nie pomaga
  • Odpowiedz
Przecież ciągle wmawiasz nam, że antynatalizm wynika z bycia nieszczesliwym i że coś z nami nie tak, więc jak mam odbierać inaczej?

no wiesz... ciężko mi wyobrazić sobie osobą mówiącą:
"Tak świat jest piękny, życie jest cudowne, jestem szczęśliwy... w takim razie może unicestwimy cały gatunek... , a tych innych cieszących się życiem nazwiemy dzieciorobami, rozpłodowcami, podlludźmi itp... "

@SuperTimor435: hmmm... wcale tak nie mówię! Szczerze to myślę, że powodów
  • Odpowiedz