Aktywne Wpisy
klef96 +105
Wy naprawdę w ciągu 8 lat zapomnieliście co się działo w Polsce pod rządami Tuska?
Nie wiem skąd tu takie wielbienie PO, chyba wszyscy macie po max 15 lat
#pis #wybory #tvpiscodzienny #polityka
Nie wiem skąd tu takie wielbienie PO, chyba wszyscy macie po max 15 lat
#pis #wybory #tvpiscodzienny #polityka

Wezwoguleicstont +23
Zaplanuj super weekend w górach z różową, wynajmij domek, różowa nakręca Cię jak #!$%@? od kilku dni na #!$%@? stulecia po czym dzisiaj pisze, że dostała okres i nici z #!$%@?. Wieczorem wyjazd. No #!$%@? i po #!$%@? to wszystko ( ͡° ʖ̯ ͡°) #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #zalesie

Simple Moon Basic & Łazik - Simple Basic
------------------------------ ---------------------------------
Do polowej bazy na księżycu dotarł dron niosący bezzałogowy łazik księżycowy. Lądując 180 metrów od punktu zbiorowego zostało uszkodzone jedno z ośmiu kół, jednak nie przeszkodziło to w pokonaniu reszty trasy unosząc się na wysokości kilkudziesięciu metrów nad powierzchnią księżyca. Kerbal jest trochę zawiedziony, ponieważ łazik jest jednostką bezzałogową, a on musi poczekać, aż nasza organizacja będzie w stanie dostarczyć mu coś większego i bezpieczniejszego.
-------------------------------------------------------------
Nudna i nieśmieszna refleksja techniczna:
-------------------------------------------------------------
- Lądowanie drugi raz dokładnie w tym samym miejscu to ciekawe doświadczenie.
Łazik:
- Nie spodziewałem się że sterowanie nim na księżycu aż tak będzie różniło się od sterowania na ziemi
- Nie ma co przekraczać 5m/s bo można oderwać się od powierzchni, a lądowanie z pewnością nie będzie miłe.
Dron:
- Bardzo fajna konstrukcja. Miło się nią lata i przyjemnie wygląda.
- Na księżycu silniki są 10x skuteczniejsze.
- Do momentu odczepienia Łazika, korzysta z jego energii, po odczepieniu jest w stanie nieco odlecieć i wylądować, by następnie się rozładować.
Lądownik:
- Mój pierwszy lądownik bez ciężkich baniaków po bokach
- Zbiornik z paliwem (45l) na powrót, zamontowany jest nad kabiną.
- Tak wygląda prawilna konstrukcja lądowników :)
Flaga:
- Fajna flaga
#kerbalspaceprogram #simplenews