Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Podobno trzeba ją przekazać do jakiegoś wydziału i będzie ona używana do walki. To samo słyszałem z samochodami, że się oddaje. Czemu mam oddać np Shadow2 Orange albo zawodowa TSke skoro są wyregulowane pode mnie a nie pod kogoś innego. Przecież taki spust ma okolice 1kg a nawet zdaża się, że mniej. Tak samo karabiny do dynamiki. Jak one wrócą z takiej wojny używane to przecież śmiech. Poważne pytanie, jest tu jakiś
  • Odpowiedz
Podobno trzeba ją przekazać do jakiegoś wydziału i będzie ona używana do walki

@d3stabilizacjon: absurd, to tylko służy kontroli obywateli i ochrony państwa przed nimi. Wyobraź sobie stan np. wojenny.
  • Odpowiedz
ja napisałem już pytanie do Komendy Głównej Policji w tej sprawie, w końcu to oni znają sie najlepiej na prawie do posiadania broni.

@blackphoenix: bandyto nieeeeee xDD
  • Odpowiedz
@ak-47-kalasznikov: W 2020 roku chodziły głosy, że rząd pracuje nad rozporządzeniem, które będzie obowiązywać w stanie wojny. Zgodnie z nim posiadacze pozwoleń sportowych, kolekcjonerskich, myśliwi i członkowie drużyn ASG będą kierowani na 14 dniowe szkolenie przygotowawcze. Po odbyciu takiego szkolenia, będą przydzielani do jednostek obrony terytorialnej. Nie muszę chyba dodawać, że posiadacze broni palnej mają stawić się na szkolenie ze swoimi jednostkami broni.
  • Odpowiedz