Wpis z mikrobloga

@zmasowanyatak: @Wmordejerza5000: @Mala_kicia:
W uk szczególnie w azjatyckich korpo jest to samo, w ogłoszeniach o pracy masz nawet napisane, ze wymagana jest azjatycka kultura pracy żeby od razu odsiać tych jak Wy co tak pracowac nie chcą. Najlepsze jest to, ze np. masz duże doświadczenie i przyjęli cię jako managera gdzieś a w firmie ma większy szacunek ochroniarz czy sprzątacz, bo ma więcej czasu przepracowanego w
  • Odpowiedz
@Mala_kicia:

no xd zakrywanie naklejkami aparatu telefonu, żeby zdjęć nie robić, bo można procesy odwzorować xd

A gdyby szef z koreii dowiedział się, że twój telefon to Samsung a nie LG to rozstrzelanie czy tylko obóz pracy?
  • Odpowiedz
@Mala_kicia: z czwartym się zgadzam (pośmiać się można później jak już ktoś nie może wytrzymać)

A reszta brzmi jak żart. Zamiast zrobienia tego w formie informacji- ci z Korei tak i tak sobie okazują szacunek, miło będzie gdybyś mógł się z nimi przywitać w ich sposób to jakieś- kłaniaj się niewolniku i nie odważ się myśleć za siebie
  • Odpowiedz
u mnie nie mogli zakleić przedniej kamery bo miałem wysuwaną, to chcieli mi telefon z-----ć, ale ostatecznie odpuścili i zostawili samą naklejkę która się ledwo trzymała

@lukasz3123: kiedyś byłem prze kilka tygodni w Korei w ogromnym oddziale konkurencyjnej firmy ( ͡° ͜ʖ ͡°) I też naklejali te naklejki. Ogólnie się trzymały ale raz wzięła i sobie odleciała w kieszeni, to mi miejscowy manager na moją prośbę
  • Odpowiedz
to się nazywa kolonializm. Normalnym jest, że jak jesteś gościem to przyjmujesz zasady gospodarza. No ale wielki pan przyjeżdża do niewolnika i trzeba mu się kłaniać.

@ethics: koreańczyk nie jest u gospodarza tylko u swojego robola
  • Odpowiedz