Wpis z mikrobloga

• 8
Stoczniowcy przegrali życie, praca tak samo niebezpieczna i w podobnych warunkach a robią za śmieszne pieniądze w porównaniu do górników, a i jeszcze na wcześniejszą emeryturę nie mają co liczyć bo praca na stoczni nie zalicza się do szkodliwych xD
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY pokaż mi zawód, gdzie dostaje się jakąś mityczną Barbórkę o wartości 8900 zł plus 14 wypłatę o wartości 8500 zł

@visac: zatrudnij się w porządnej firmie prywatnej a nie Januszexie ps- aaaa zapomniałem, że trzeba mieć wykształcenie i języki znać (ʘʘ)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
cala rzesza programistow i wykopkow na kazde narzekanie o prace mowi Ci zeby sie przekwalifikowac
Tez wykopki: placza bo ktos zarabia lepiej od nich xd
  • Odpowiedz
@visac: Od wielu lat marzy mi się utrzymanie ruchu, jako elektryk w takim KGHM. C--j, że 60km do pracy, stać by mnie było. Ale te benefity? Masz tam ojca, dostajesz się po technikum i w wieku 46 lat emerytura.
XDDD pracujesz jak w każdym innym zakładzie na utrzymaniu ruchu, a żeś górnik.
K---a, piękne.
Od razu jakbym mógł, nawet teraz, niby zdegradowałbym stanowisko z kierownika robót elektrycznych i od razu
  • Odpowiedz
@ddes: Zarabiają tyle górnicy nie z przyczyn rynkowych, tylko dlatego że ich związki maja siłę polityczną. Do nierentownych kopalni i górniczych przywilejów wszyscy dopłacamy.
  • Odpowiedz
Za robotę, która przynosi straty?! TAK.

@unfolding: Zysk za 3 kwartał 2021 dla JSW to 250 mln zł. Jak na kraj stojący węglem, mało kto ogarnia różnicę między węglem energetycznym dla elektrowni, a koksującym do produkcji stali, który zresztą jest surowcem strategicznym Unii. Pozdrawia górnik z JSW. Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Ps. te zarobki to prawdopodobnie jakiś oddział ścianowy i nie mamy info o przepracowanych weekendach.
@visac:
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@pedros92: nie jestem górnikiem, ale większość wypowiadających się to debile bo wrzucają górników do jednego wora. Tych z KGHM też xD wielcy programiści 15k zasmzdroszczą tym 8k xD
  • Odpowiedz
placza bo ktos zarabia lepiej od nich xd

@ddes: Tu nie chodzi o to. Gdyby kopalnie były prywatne to wówczas nikt by nie miał pretensji o wysokość wypłat. A w przypadku gdy kopalnia jest państwowa i przynosi straty to my wszyscy składamy się na te pensje i pretensje są uzasadnione.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@assurin: na adwokata nie trzeba mieć żadnych znajomości, to nie lata 90 xD

Tyle, że adwokat żeby zarabiać 7-8k na rękę to musi nieźle z---------ć przez wiele lat w różnych kancelariach za 4k brutto, albo samemu jeść gruz i dopiero po czasie złapać klientów.
  • Odpowiedz
@assurin: Źródło Pracuj.pl? Nawet nie wiesz ile osob dostaje 4 na rękę plus pod stołem ;) Na czarno się w PL dobrze zarabia ;)

@KOLEGAMAMY: No to ile osób tyle dostanę, podaj liczbę i źródło danych
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY pokaż mi zawód, gdzie dostaje się jakąś mityczną Barbórkę o wartości 8900 zł plus 14 wypłatę o wartości 8500 zł

@visac: np praca w rafinerii, mimo ze jest bezpieczniejsza i dużo mniej wymagająca fizycznie ;)
  • Odpowiedz