Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu: Kurde ja chyba dalej mam polubiony na fb profil „cała Polska szuka mózgu Tomasza Terlikowskiego” xD
nie wiem co mu się stało że się opamiętał ale się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kobiaszu: trochę chyba rzeczywistość go zweryfikowała, bo pamiętam że ładne parę lat temu uchodził za wzór fanatyka religijnego. A teraz jak czasami trafię na jego wypowiedzi to wydają się bardziej brać pod uwagę inne punkty widzenia.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 mam cichą nadzieję, że w końcu zreflektuje się całkiem i odejdzie od kościoła. W sensie - nadal sobie będzie wierzył w to co wierzy, ale odetnie się od kościoła jako instytucji. Bo jak niby można być praktykującym katolikiem i chcieć aby zmienił się kościół? Pokrytykuje, pogada jaki to kościół jest zły i zepsuty i fajnie jakby się zmienił, a potem pójdzie do kościoła, da na tace, wyspowiada się i będzie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kryspin013:

Takich katolików jak on szanuję.

@MrNobody567: Bo tak powinien się zachowywać każdy człowiek. Nie być ślepo zapatrzony w swoje poglądy, tylko patrzeć całościowo, piętnować patologię i ewentualnie rewidować swoje poglądy
  • Odpowiedz
@MrNobody567: Bo tak powinien się zachowywać każdy człowiek. Nie być ślepo zapatrzony w swoje poglądy, tylko patrzeć całościowo, piętnować patologię i ewentualnie rewidować swoje poglądy

@Jarem12: No fajnie ale kościół w polsce właśnie opiera się na tym, że w niego nie wątpisz a klecha ma zawsze rację a każda nawet minimalna krytyka kościoła to atak na religię.
  • Odpowiedz