Aktywne Wpisy

źródło: temp_file8059290134052442032
Pobierz
bartosz325 +77
Wiecie na co mam zajebistą ochotę? Frytki. Ale takie prawdziwe, gotowane na wodzie.
#gotujzwykopem #kapitanbomba
#gotujzwykopem #kapitanbomba
źródło: 1000016079
Pobierz

Chodzi mi o to, że nie widzę innego sposobu na to, żeby wymusić jakąś zmianę w kościele niż odejście z kościoła. Po co kościół ma się zmieniać, skoro ktoś tam sobie krytykuje, ale koniec końców co niedziela przyjdzie na mszę, wszystkie sakramenty będzie przyjmował i dalej robił wszystko po
A każdy jeden ksiądz bierze i co Pan mu zrobisz?
Trzeba zmiany na lepsze inicjować w samym Kościele
W kościele nie ma demokracji, kościół to władza absolutna. Jak jesteś katolikiem, to wierzysz w nieomylność papieża i jesteś posłuszny wobec biskupów. Żaden wierny nie ma jak nic inicjować. Jeżeli nie zgadzasz się z biskupami i podważasz ich autorytet,
Wiele decyzji podejmują biskupi, ale można przecież wpływać na ich decyzje
Doprawdy ciekawe. Czy jesteś w stanie podać chociaż jeden przykład, gdzie biskup podjął jakąś decyzję, a następnie ją zmienił pod wpływem wiernych? Bo mogę Cie zapewnić, że nie znajdziesz.
Nie. Nie tyle. Treść dogmatu jasno stwierdza że nieomylność ogranicza się do wiary i moralności.
Ciekaw jestem bardzo, gdzie te zmiany? Wskażesz jakąś? Franciszek zmienił cokolwiek, poza tym, że ma lepszy PR?
Mój komunikat dość jasno stwierdzał że precedens może wystąpić i powinno się do niego dążyć.
@krolowamonika: Odkopuję wątek tylko dlatego, że przypomniałaś mi o najpopularniejszym 10 lat temu takim profilu: "Ruch W-----------a Terlika w Kosmos", który stał się głośny po tym jak ideę skrytykował Lis, a Lisa za to skrytykował Jasiu Kapela xD