Aktywne Wpisy

Minieri +632
Co za akcja teraz - gość przyjechał, zatankował i kupił żetony na odkurzacz. Na kamerze widzę że już dawno skończył odkurzać ale kręci się z kobietą wokół tego odkurzacza. Podchodzi do mnie i mówi że chyba wciągnął sobie kluczyki od auta, pytam zdziwiony "jak?", odpowiada że zdjął końcówkę i odkurzał tą szeroką rurą, poprosił żebym otworzył i sprawdził. No to idę, otwieram i w międzyczasie słucham jak kobieta wyzywa go od pokrak,

MamDobreGeny +265
Jak wracam do rodzinnego to janusze ze starego kolchozu nie mowia mi czesc bo kiedyś osmielilem sie zwolnić. Zwolniłem się z zakładu a dla nich to jak zdrada albo kradziez. Zostawiłem ich i szefa z tym całym bałaganem i oni mieli więcej pracy.
Jak odchodziłem i poszedłem sie pożegnać to nawet główny #januszebiznesu uścisnął łapę i życzył powodzenia a niektórzy z produkcji z ktorymi pracowalem to mi nawet ręki nie
Jak odchodziłem i poszedłem sie pożegnać to nawet główny #januszebiznesu uścisnął łapę i życzył powodzenia a niektórzy z produkcji z ktorymi pracowalem to mi nawet ręki nie

źródło: comment_1642602103vysH2GGq4YUWkSAVkOoH2x.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
To tak w świecie idealnym. A w praktyce gdy wykładowca ma jakieś ego i jakiś tam, moze cieżki charakter...
@ms93: Zapewne był zajęty dorabianiem po godzinach, żeby pogodzić koniec z końcem z akademickiej pensji.
Ma studiach myślałem jak ty, ale im dłużej jestem po studiach tym bardziej widzę jak one są oderwane od rzeczywistości w Polsce.
Co niestety pokazują nasze rankingi..... dno
źródło: comment_164263648817YwXhXw28FHKhQJZFGgF7.jpg
PobierzWiedza sama w sobie nie powinna być czymś co oferuje uczelnia - wiedzę można sobie na necie znaleźć. Wartością powinien być odpowiedni sposób jej przekazania.
Plus nie porównuj uczelni anglojęzycznych, które z góry mają przewagę w doborze kandydatów.
Model uczelni w Polsce jest inny niż np. w stanach i trochę ciężko to porównywać. U nas na uczelni zostają osoby, które naprawdę muszą to lubić, bo pensje w szkolnictwie wyższym są humorystyczne.
I teraz wyobraź sobie, że oprócz tego że prowadzisz badania naukowe
@ms93: @Liryczne_MMA: no właśnie nie tylko. Zadaniem wykładowcy jest też ułożenie rozkładu zajęć, w którym są treści i wymagania rozłożone adekwatnie do potrzeb i możliwości studentów w danym momencie. Tylko, że zwykle nie jest tak, a jest to ułożone według widzimisię wykładowcy (a często materiał na ćwiczeniach nie pokrywa się
Co do uczelni wyższych: niestety miałem styczność z kilkoma uczelniami technicznymi w swojej pracy zawodowej, przy okazji projektów (grantów), które to uczelnie realizowały.
Niestety większość tych projektów to jest taka trochę "sztuka dla sztuki", która ukierunkowana jest tylko na wyciągnięcie kasy na te granty.
Finalnie wartość tego co uczelnia zrobiła jest dość słaba - jak na
@ms93: Otóż jest to nieprawda. Na studia nikt nie ciągnie siłą. Jeśli głąby się nie nauczyły, to tylko i wyłącznie ich wina.