Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@owsikalfred: dzieki
w domu mówimy po polsku więc w mowie sobie radzą. Trzeba będzie tylko później pisownię ćwiczyć. Ogólnie to jest niesamowite syn 5 lat i córka 4 a śmigają po polsku i francusku a i angielski coraz lepiej idzie.

@chaczapuri: dzięki. Ale właśnie tacy ludzie często chcą wyjeżdżać, bo nie mają siły się szarpać i zderzać z betonem. A jak już się zobaczy, że można wszystko robić
  • Odpowiedz
@marek_sucharek666: dlaczego pasta? Aż tak niewiarygodnie brzmi? Jak się nad tym zastanowić to w sumie nic niezwykłego. I tak pominąłem kwestie finansów bo tu naprawdę dobrze jest.

@200Amra: dzięki. Wiem, dlatego to napisałem. I też dlatego, żeby zmotywować tych co się wahają. Bardzo mi pomogło, że nie ma tu Polaków więc od początku wsiąkałem w społeczność
  • Odpowiedz
@PiotrFr: strasznie wręcz niewiarygodnie w porównaniu do tego co ludzie mają i przeżywają w polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°) gratuluję i powodzenia dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja być może kiedyś też wyjadę z polski ale nie wiem czy trafię do Francji właśnie przez imigrantów
  • Odpowiedz
@Przedmidorrr: Wandea (85)
Nie lubią bo się nie uczą. Akurat tak trafiłem. Chociaż jego angielski też nie był rewelacyjny. Najważniejsze, że jest spoko i mu nie przeszkadzał brak języka. Gorzej z jednym współpracownikiem bo koleś 20 lat pracował jako murarz a ja przyszedłem bez pojęcia i języka a po roku zostałem szefem ekipy. Nie mógł tego przeboleć.

@Kaiborr: wiem. Rzadko jeżdżę do Polski ale czuję się tam nieswojo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@PiotrFr: Trzydzieści dni w miesiącu? Zdziwiłem się ale przypomniałem sobie jak tak pracowałem przez pół roku (codziennie) xD Ale człowiek młody i głupi był. Tylko pieniądze się liczyły.
  • Odpowiedz
@M83_: wiesz co to zależy w jakim celu tak pracujesz. Mogłem odkładać dzięki temu dużo hajsu i miałem plan na inwestycje. Lepiej 3-4 lata tak popracować by później nie musieć pracować( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak młody to jeszcze łatwo to przychodzi. No i lubiłem tą robotę bo po pracy robiłem głównie dla siebie albo jakieś dobrze płatne fuchy
  • Odpowiedz