Aktywne Wpisy

InnyWymiar90 +280
źródło: temp_file4243637656600930981
Pobierz
freedomseeker +79
W Republice Południowej Afryki gotuje się już nie na ogniu, lecz… na słońcu. Dzięki firmie SunFire Solutions społeczności wiejskie drewno i gaz zastępują energią słoneczną.
Specjalne urządzenia osiągają temperatury nawet 650 °C, potrafią zagotować wodę w zaledwie cztery minuty, a także upiec chleb czy ugotować gulasz — bez dymu i bez prądu.
Sekret tkwi w zakrzywionych lustrach, które skupiają promienie słoneczne na dnie garnka. Efekt? Moc porównywalna z kuchenką gazową, lecz całkowicie
Specjalne urządzenia osiągają temperatury nawet 650 °C, potrafią zagotować wodę w zaledwie cztery minuty, a także upiec chleb czy ugotować gulasz — bez dymu i bez prądu.
Sekret tkwi w zakrzywionych lustrach, które skupiają promienie słoneczne na dnie garnka. Efekt? Moc porównywalna z kuchenką gazową, lecz całkowicie
źródło: temp_file6141451272991820605
Pobierz

źródło: comment_1641558683eZonsL3BxI0WCSJGlnNvKh.jpg
PobierzJestem piewcą wyznania, że robienie czegokolwiek innego niż to na co akurat miałbyś ochotę to strata czasu.
W pracy w------m wszystkich moją koncepcją wymarzonego czasu pracy od 9 do 13 z godzinną przerwą od wtorku do czwartku.
@Jin: Kolego, nie myślałeś o jakimś postkolonialnym środkowoafrykańskim kraju? Tam ta filozofia jest żywa i po angielsku się dogadasz. Niestety większość jest spięta na trytytkę i to jedną. Taka jest tego cena.
źródło: comment_1641577580im0mAhSDTD4BdRHikHL0lE.gif
PobierzMi np też się wydaje, że granie np w sportowe Giery były stratą czasu. Z kolei nocki przy Gothiku, Planescapie i Wiedźminie 2 wspominam z łezką w oku
@Jin: ja kiedys lubilem swoja prace, ale potem sie skapnalem ze ktos moja pasje wykorzystuje w celu dorobienia sie. I juz nie lubie zadnej pracy.