Aktywne Wpisy
ziumbalapl +134
Og**pienie członków Konfederacji chyba nie ma granic :)
#bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #neuropa #ukraina #konfederacja
#bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #neuropa #ukraina #konfederacja
ardan95 +395
#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #polska #nieruchomosci #kredythipoteczny
@marek-krakow: No nie oszukujmy się, 99% emigrantów to pracownicy fizyczni. Mając specjalistyczne wykształcenie w Polsce żyje się tak samo dobrze, albo i lepiej, niż w krajach bogatych co wynika z większej rozpiętości wynagrodzeń. Ceny na rynku zazwyczaj kształtuje najmniej zarabiająca większość, ci bogatsi z tego tylko korzystają.
I nie mówcie mi tu o polskim ładzie, bo od dawna wiadomo, że w krajach zachodnich progresja podatkowa jest
Nie żyje się lepiej ale nie tak źle; po prostu nie masz problemu co do garnka włożyć ale problemy innej natury które dotyczą wszystkich:
- kiepska infrastruktura
- niestabilność polityczno-gospodarcza
- kiepska służba zdrowia
- niezdrowe powietrze etc..
Po prostu łatwiej to przełknąć jak stać cię na wszystko.
Może to zależy od branży... Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat i powiem Ci w tajemnicy, że specjalistów ceni się wszędzie, w każdym kraju tylko zazwyczaj w innej walucie ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Masz większą stopę zwrotu z podatków - tj. dobrą służbę zdrowia, niższa przestępczość, wysoka emerytura, publiczny system edukacji.
Coś za coś.
@CrunchyCrunch: Pewnie zależy od branżny, ale w
To zapytaj się kolegi. Oni tam mają bardzo egalitarne społeczeństwo - dużą klasę średnią, bardzo mało bogaczy, którzy dorobili się przed reformami podatkowymi, a totalny brak biedoty (bo nawet alkoholicy dostają do wyboru: leczenie sfinansowane przez państwo albo mieszkanie + przydział alkoholu żeby się tylko nie pałętali jak menele)