Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +312
Dlaczego Izba Lekarska zawsze tak krytykuje zwiększenie limitu miejsc na medycynę i specjalizacje lekarskie
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
źródło: IMG_4022
Pobierz
23567435375 +68

![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

1. e4 e5 2. Nf3 d5 3. exd5 Qxd5 4. Nc3 Qd8 5. Nxe5 Qe7 6. d4 f6 7. Nd5 Qd6 8. Bc4 fxe5 9. O-O Be6
Okazuje się, że do 7 ruchu grałem dobrze, Od 8 ruchu pokazałem co proponował stockfish. I teraz pytanie dlaczego wg stocfisha tutaj jest ponad +2, jeśli czarny ma przewagę skoczka? Jakie mogą być plany na realizację tej rzekomej przewagi?
#szachy #szachowepodziemie
Wyrównujesz materiał i zostajesz z parą gońców w otwartej pozycji, dodatkowo masz bezpiecznego króla, a król czarnego jest na środku szachownicy. Teraz trzeba wyprowadzić czarnopolowego gońca, ustawić wieże na otwartych liniach i cały czas blokować możliwość wykonania roszady.
źródło: comment_1640053349RduXwsN9xGY8e8SjCUGJSN.jpg
Pobierz@r4do5: do oceny pozycji nie liczy się tylko materiał, jaki jest na szachownicy, ale też wiele innych czynników, takich jak aktywność figur czy bezpieczeństwo króla. Im lepszy zawodnik tym większa szansa, że będzie w stanie wykorzystać przewagę. Dla SF jest to łatwe, dlatego idzie w takie
W wielu partiach każdy szachista czuł, że pozycyjnie ma wygraną, ale wypuszczał pozycję. To nie jest kwestia tego czy jesteś słaby, czy nie tylko doświadczenia i zrozumienia pozycji oraz tego, co musisz robić ;)
Ja samemu starałbym się przeciwdziałać zagrożeniom (związanie skoczka po 5...Qe7) i zagrać