Aktywne Wpisy

z0mb1e +509
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz
JWRJWR +125
Napoleon Bonaparte mawiał, by nie przeszkadzać przeciwnikowi, gdy popełnia błędy.
Myślę, że taką taktykę geopolityczną obecnie stosują Chiny względem świata.
1. Unia Europejska dotuje chiński przemysł samochodów elektrycznych, premiując producentów "ekologicznych" (ekologiczne Chiny, hehehehe).
2. Stany Zjednoczone walczą z irańską twierdzą górską.
Myślę, że taką taktykę geopolityczną obecnie stosują Chiny względem świata.
1. Unia Europejska dotuje chiński przemysł samochodów elektrycznych, premiując producentów "ekologicznych" (ekologiczne Chiny, hehehehe).
2. Stany Zjednoczone walczą z irańską twierdzą górską.

Szukam sprawdzonych informacji o Sii. Firma spora, jest w wielu miastach w Polsce, więc zakładam że ktoś tutaj coś wie.
Jak zaczynałam w IT, jakieś 4 lata temu, to dla świeżaka mało było miejsc gorszych od Sii, wszyscy stamtąd uciekali. Teraz im dalej w las tym większe mam przekonanie, że coś tam się zmieniło lub po prostu lepiej traktują doświadczonych. Trochę ludzi poznałam i wiele z nich, o doświadczeniu 4+ za cumowało w Sii i coś nie widzę chęci ruchu dalej.
Jak to wygląda z waszej perspektywy? Ok miejsce do pracy? Płaca spoko czy tylko w określonych projektach? No i najważniejsze: trudno jest w razie W zmienić projekt?
Ja osobiście bym nie poszła do kontraktorni i ich ostatnia reklama strasznie kridżowa. ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1640028353YfKQZzc5BHOzJHNhSqqAEG.jpg
Pobierzsą powody dla których to się pisze razem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak chcesz zmienić projekt, to wypełniasz wew wniosek online i już (Job Changer).
Kasa zależy od klienta, projektu, czasem od tego jak ciężko znaleźć specyficzne umiejętności. Ale jeśli masz doświadczenie kilku lat w branży, to jest całkiem dobra.
Jeśli Ci się zgadza stawka, to bym brał ;)
@kaaban: Lepiej poszukaj informacji o kliencie do jakiego Sii chce Cię zwerbować. Sii to kontraktornia czyli firma w zasadzie przeźroczysta dla Ciebie. Będziesz wysyłał im faktury i dostawał kasę, czasem przyślą jakiś drobny prezent, czasem zaproszą na imprezę integracyjną. Ale to z klientem będziesz spędzał niemal 100% czasu a nie z Sii. Bezpiecznie jest założyć, że z Sii wiążesz się tylko na okres pracy u