Aktywne Wpisy

wykop +78
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
czerwonykomuch +1248
Uprzejmie przypominam, że Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał ani nie planuje zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn.
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem

źródło: comment_1638512777r3ASK8yq1mj86znk7MRHjC.jpg
Pobierzmała
droga
nie najem sie
itp
gość z Włoch przyjechał, ciasto 72h wyrasta, mozza fior di latte itp ale to nie dla polaka, mam nadzieje ze nie zbankrutuje bo robi zajebista pizze
@radarada: to ja właśnie miałem zupełnie odwrotnie. Gdy pierwszy raz zjadłem włoską pizzę na włoskiej ziemi, wyklepaną przez włoskie ręce, to od razu doceniłem kunszt prostoty i zapomniałem o naszych rodzimych plackach. Włoska pizza jest biedna, mała, uboga, ale za to znakomicie wyważona, zaczynając od ciasta, które jest porządnie przygotowane.
A u nas? 90% pizzerii to takie gumowe, ciężkie
@Majku_: jak odwrotnie? :D
Komentarz usunięty przez autora
@ktomizajalnazwy: i na końcu i tak wypluje
Otóż z tym winem nie jest to prawdą, generalnie to akurat niemal
Albo na Tajwanie mają placówki, gdzie mogą przebywać
@radarada: Bo umiejętność robienia pizzy jest ważna dla szefa kuchni a nie dla kogoś kto prowadzi lokal z pizzą. Jest coś takiego jak target/marketing. Dlatego nie otwierasz ekskluzywnej/drogiej restauracji na Wypizdowie Dolnym gdzie czternastu mieszkańców wiochy je rosół z ziemniakami.