Aktywne Wpisy

tojapaweu +70
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +531
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

źródło: comment_1638512777r3ASK8yq1mj86znk7MRHjC.jpg
Pobierzmała
droga
nie najem sie
itp
gość z Włoch przyjechał, ciasto 72h wyrasta, mozza fior di latte itp ale to nie dla polaka, mam nadzieje ze nie zbankrutuje bo robi zajebista pizze
@radarada: to ja właśnie miałem zupełnie odwrotnie. Gdy pierwszy raz zjadłem włoską pizzę na włoskiej ziemi, wyklepaną przez włoskie ręce, to od razu doceniłem kunszt prostoty i zapomniałem o naszych rodzimych plackach. Włoska pizza jest biedna, mała, uboga, ale za to znakomicie wyważona, zaczynając od ciasta, które jest porządnie przygotowane.
A u nas? 90% pizzerii to takie gumowe, ciężkie
@Majku_: jak odwrotnie? :D
Komentarz usunięty przez autora
@ktomizajalnazwy: i na końcu i tak wypluje
Otóż z tym winem nie jest to prawdą, generalnie to akurat niemal
Albo na Tajwanie mają placówki, gdzie mogą przebywać
@radarada: Bo umiejętność robienia pizzy jest ważna dla szefa kuchni a nie dla kogoś kto prowadzi lokal z pizzą. Jest coś takiego jak target/marketing. Dlatego nie otwierasz ekskluzywnej/drogiej restauracji na Wypizdowie Dolnym gdzie czternastu mieszkańców wiochy je rosół z ziemniakami.