Aktywne Wpisy
wykoPAKA +104
Hej Wykopakowicze!
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
apee +654
Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe.Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje.
mała
droga
nie najem sie
itp
gość z Włoch przyjechał, ciasto 72h wyrasta, mozza fior di latte itp ale to nie dla polaka, mam nadzieje ze nie zbankrutuje bo robi zajebista pizze
@radarada: to ja właśnie miałem zupełnie odwrotnie. Gdy pierwszy raz zjadłem włoską pizzę na włoskiej ziemi, wyklepaną przez włoskie ręce, to od razu doceniłem kunszt prostoty i zapomniałem o naszych rodzimych plackach. Włoska pizza jest biedna, mała, uboga, ale za to znakomicie wyważona, zaczynając od ciasta, które jest porządnie przygotowane.
A u nas? 90% pizzerii to takie gumowe, ciężkie coś,
@Majku_: jak odwrotnie? :D
Komentarz usunięty przez autora
@ktomizajalnazwy: i na końcu i tak wypluje
Otóż z tym winem nie jest to prawdą, generalnie to akurat niemal wyłącznie
Albo na Tajwanie mają placówki, gdzie mogą przebywać
Jest zupełnie odwrotnie, to skutek a nie przyczyna.
Poza tym nie każdy kto siedzi na ławce i pije to menel
@radarada: Bo umiejętność robienia pizzy jest ważna dla szefa kuchni a nie dla kogoś kto prowadzi lokal z pizzą. Jest coś takiego jak target/marketing. Dlatego nie otwierasz ekskluzywnej/drogiej restauracji na #!$%@? Dolnym gdzie czternastu mieszkańców wiochy je rosół z ziemniakami.