W gamedev'ie potrzeba więcej kobiet. Nie potrzeba umiejętności, wykształcenia, doświadczenia, które nie mają nic wspólnego z płcią - potrzeba więcej genitaliów żeńskich. Właśnie dlatego z dumą siedzę z dwoma padami w koszulce z padem i gołą dupą, bo tego potrzebuje gamedev.
@trevoz: Dokładnie tak, w swoim życiu zawodowym częściej byłam dyskryminowana PRZEZ te całe programy/stypendia itp. Zanim zaczęto na siłę wpychać reklamy kobiet w IT to nigdy nie byłam oceniana ze względu na płeć. Dodatkowo, osobiście nie widze róznicy w ilości kobiet aplikujących na studia/do pracy w IT po wprowadzeniu tej całej szopki. Może dlatego, że żeby dostać się na studia to trzeba mieć dobre wyniki z przedmiotów ścisłych, a nie
@Neanara: jak pracowałem w korpo to miałem koleżankę w teamie, świetna programistka, ogarnięta, umiejętnościami przewyższała część facetów na podobnym poziomie. No, ale HR mieliśmy upośledzony i zaczęli iść w "diversity" (dochodziło do absurdów, przykład w spojlerze). Tak więc, pozatrudniali więcej kobiet do teamu, trafiły się ok, ale trafiły się też mega słabe. Manager od razu mówił, że mają za mały skill, ale to HR wydawał decyzje o zatrudnieniu (mogli jedynie
@sic0r przykład sytuacji w której durne parytety przeważają nad pasją, zainteresowaniami i umiejętnościami mieliśmy już chyba w tym roku. Cyberpunk czy jakoś tak
@sic0r: ja tak słyszałem, że siedząc z gołą dupą i padem w dłoniach tworzy się najlepsze gry, które będą chwalone za świetne gry zrobione przez kobiety
Nie potrzeba umiejętności, wykształcenia, doświadczenia, które nie mają nic wspólnego z płcią - potrzeba więcej genitaliów żeńskich.
Właśnie dlatego z dumą siedzę z dwoma padami w koszulce z padem i gołą dupą, bo tego potrzebuje gamedev.
#gry #gamedev #bekazlewactwa #pieklomezczyzn
@sic0r: Widocznie za mało crapów z oceną 3/10 wypuścili i potrzeba więcej tego typu gier.
@Neanara: xddd kończyłem IT i dziewczyny miały łatwiej na większości przedmiotów bo wykładowcy stulejarze traktowali je po prostu lżej
Być może, ale na pewno nie potrzeba tam
Ja hebie. Znowu? Co, poprzednim razem za dużo orki się posypało na łeb to trzeba jeszcze raz wrzucić?
Okej. Od #!$%@? kiedy niby uda to seksualizacja?? No w którym miejscu niby?
XD #bekazciebie typie.
Komentarz usunięty przez autora
Wszystko dla wszystkich robione przez wszystkich. Przeciętność goni przeciętność.