Aktywne Wpisy
inko-gnito +57
Ktoś rozumie ten fenomen posiadania jak największej ilości samochodów w polskich domach? Coraz częściej widzę sytuacje, gdzie liczba samochodów=liczba dorosłych mieszkańców+1 i jeszcze do tego traktor xD
Niektóre podwórka wyglądają jak komisy. Znakiem szczególnym tych komisów jest wiek aut. Wszystkie auta są pełnoletnie lub zbliżają się do pełnoletności.
#motoryzacja #samochody #polska
Niektóre podwórka wyglądają jak komisy. Znakiem szczególnym tych komisów jest wiek aut. Wszystkie auta są pełnoletnie lub zbliżają się do pełnoletności.
#motoryzacja #samochody #polska
![Savvv](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Savvv_oLg18frvJk,q60.jpg)
Savvv +65
Dlaczego ludzie świadomie kupują klawiatury bez części numerycznej? Autentycznie pytam, dlaczego to jest popularne? #kiciochpyta #pcmasterrace
400 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 1 cm plastry
2 łyżki przyprawy kebab-gyros
150 g cebuli, przekrojonej na pół
10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół (dałem 20g)
450 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
10 g oleju
800 g krojonych pomidorów, z puszki
100 g słodkiego sosu chili (użyłem Tao-Tao)
5 - 10 g octu balsamicznego
łyżeczka soli
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
100 g ogórków konserwowych, pokrojonych w 5 mm plastry (użyłem korniszonów z chili)
łyżeczka rozmarynu, suszonego
bagietka, do podania
śmietana, 12% tłuszczu, do podania
#kuchnia #smacznego #ostrezarcie #przyprawy #kebab #cebula #papryczki #papryka #chilihead #chili #olej #pomidory #sos #ocet #pieczarkiboners #bagietka #jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #gotowanie #gotowanietomojapasja
źródło: comment_1637446864QyrGoMf06RGb9XBBjXr5ex.jpg
Pobierz1. Pokrój polędwicę w plastry 0,5-1 cm
2. Włóż do miski, Dodaj 2 łyżki przyprawy kebab-gyros, wymieszaj, odstaw do zamarynowania na 10 min.
3. W tym czasie cebulę, chili rozdrobnij w 5 s/5 obr.
4. Do rozdrobnionych skladników dodaj Papryki (w 4 kawałkach), olej i rozdrobnij ponownie w 3 s/5 obr.
5. Do rozdrobnionych w punkcie 3 i 4 składników dodaj zamarynowane mięso i przemieszaj
6. Duś wszystko przez 5