Aktywne Wpisy
LaurenceFass +143
Dzietność 1.1 w Polsce.
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
#krwiodawstwo
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD

źródło: comment_1636604371Uznn5ywPNAP42HwDowt072.jpg
Pobierz@acidd:
Tak się składa, że jesli już cos vege jest w miarę dorego, to jest mega c-----y skład.
Zazwyczaj z 10 róznych składników, z tego 3-4 szkodliwych. Albo totalnie bezwartościowe rzeczy. Ostatnio myślałem, że znalazłem już fajny vege żółty ser, patrzę na skład, a tam prawie sam tłuszcze, wapnia i witamin prawie wcale. I tak ze wszystkim. A jak już coś jest
@toodrunktofuck: A kiedy wyciągnąć kopyta w sam raz?
@panKrzysztofKrawczyk: to jest kwestia tego że te potrawy mają mało tłuszczu, łyżeczka oliwy z oliwek albo trochę awokado powinno zatrzymac ten efekt. Po prostu mięsne potrawy mają tłuszcz z defaultu w sobie, a on długo się trawi. Stąd to uczucie.
Dochodzi do błędu poznawczego, gdyż ludzie którzy stosują jakiekolwiek diety, w tym bezmięsne, to grupa która ogółem stara się żyć zdrowiej. Zaś ludzie, którzy nie stosują żadnej diety to pełen
Np hummus pikantny w burgerze robi robotę lepszą niż każdy sos.
Dodatkowo polecam:
Będąc dokładnym, na samym mięsie plus niewielkich ilościach czegoś co ma błonnik, aby jelita dobrze pracowały.
Chyba każdy mięsożerca pochłania takie niewielkie ilości... i jakiś czas temu było głośno o jednym wege inteligencie co ni w ząb angielskiego i naciął się tym, twierdząc, że wilki są wege, bo u 70% z nich znaleziono treści roślinne w żołądkach xD.
Moim zdaniem dietetyka to wciąż obszar w którym jest wiele do badania, ponieważ narracje zmieniają się często. Może jeszcze za naszego życia uda się ustalić coś więcej, oby.
Co do diety keto nie wypowiem się, bo się nigdy nie interesowałem.
Moja mama choruje na raka p----i i była u dietetyczki i kupiła sobie książkę z daniami, które