Aktywne Wpisy
xmadesio +367
#przegryw #motoryzacja #chwalesie
Niecałą godzinkę temu kupiłem swoją pierwszą furkę. 1.5, 85KM, 160k przebiegu.
Ale będzie jeżdżone (ʘ‿ʘ)
Niecałą godzinkę temu kupiłem swoją pierwszą furkę. 1.5, 85KM, 160k przebiegu.
Ale będzie jeżdżone (ʘ‿ʘ)
Bolns_Sesz +315
Muszę się Wam wyżalić. Właśnie wyrzuciłem z domu rodziców brata alkoholika. Od lipca tamtego roku przebywał w domu rodzinnym i znęcał się psychicznie nad nimi. Rodzice lvl 70 i 66. Potrafił każdego wieczoru przyjść do rodziców i wyzywać ich od najgorszych. Z racji tej, że mieszkam 200km od domu rodzinnego, nie bylem świadkiem wielu rzeczy które jeszcze robił. Wyzywał moją żonę jak była w ciąży. Wszelkie wzywanie policji, prośby żeby się ogarnął
Mialem gastroskopie nic nie wykazala. Mialem badania krwi, wszystko ok, badanie usg maly kamien w woreczku zolciowym ale to jest 5mm, wg lekarza nie powinno powodowac zadnych dolegliwosci, usuwac tez nie warto jesli sie nie zwiekszy.
u gastrologa tez bylem ale akurat jak mi juz przeszlo w styczniu, gastrolog spojrzal na wyniki gastroskopii nie bylo helicobacter pylori to zapisal tylko ze mam zrobic usg za rok, no i ostatecznie zazyc emanere jesli bedzie nawrot
Mam odczucie wzdecia, zgagi, troche taki ucisk czy dyskomfort w okolicach watroby.
2 razy mi przeszlo samo tak ok. stycznia, zupelnie nie wiem dlaczego
raz dostalem polprazol od jednego lekarza, i nie za bardzo pomagal,
w kolejnym roku u innego lekarza cholestil i emanera ale tez kolo stycznia minelo wiec nie wiem czy to tak naprawde leki pomogly.
teraz kolejny listopad i znowu od tygodnia to mam. moge pojsc do lekarza po recepte na te leki z zeszlego roku ale nie wiem czy jest sens?
zaczynam sie zastanawiac czy to nie ma jednak zwiazku z cyklem rocznym, nie wiem -> jest pazdziernik, zimniej to wiecej herbaty pije (duzo pije), albo moze stres z nowym rokiem akademickim?
#gotujzwykopem #zdrowie #zdroweodzywianie #gotowanie #medycyna
1. Nosisz pasek który Ci się wbija w brzuch
2. Mniej się ruszasz
3. Pijesz zbyt gorącą herbatę i podrażniasz żołądek
To takie moje domysły tylko, nie mam pojęcia miras ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@dens-acerbis: kurcze duzo roboty ale moze czas to zrobic
@Ifrit: tak w poprzednim roku, nic nie wyszlo
@Krzysu: 1. chyba standardowy pasek, 2. to rzeczywiscie w wakacje duzo sportu od wrzesnia praktycznie siedzacy tryb zycia - to ma wplyw na takie dolegliwosci? 3. to na 100% mam z tym problem od kilku lat i sie staram hamowac, strasznie lubie
@Ifrit: dzieki rozejrze sie za tym