Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@humpf:

bez sporej części tych "nieudaczników" nie mógłbyś żyć normalnie.

Nawet by tego nie zauważył, bo nowych proli z kwalifikacjami "mam rence do bradzy" jest zawsze pod dostatkiem...
  • Odpowiedz
@huruk91: to mi przykro, bo ja moze mam najniższą umowę, to zarabiam 4.5kafla a pracuje moze z rok a w firmie w ktorej jestem z miesiąc, 6k to ja chce mieć za rok, max 1.5k, i nie, zniżka nic mi nie daje, bo gdybym nie miał zniżki, to nadal bym tyle zarabiał.
  • Odpowiedz
@humpf: małe sprostowanie, do "smieci nie wywiózł" oni nie zarabiają poniżej 3k... kiedyś się zdziwiłem jak kolega mi opowiadał ile wyciąga na tej śmieciarce, a robota jak robota, trzeba robić!
  • Odpowiedz
@JanRouterTrzeci: No tak, a potem tylko chodzicie do sklepów i prosicie, by Pani podała to lub tamto i zachowujecie się jakbyście czytać nie umieli, no ale tak, zarabiam mniej niż 3000 miesięcznie więc jestem nieudacznikiem, no k*rwa logiczne
  • Odpowiedz
@JanRouterTrzeci: Głównie to chorzy np ludzie z niepełnosprawnością (rozwalony kręgosłup, nerki etc) dorabiający do bieda renty. Ja wiem, że jak się jest młodym to się nie myśli o innych ale nie wszyscy są młodzi, zdrowi. ¯\_(ツ)_/¯ Nie mierz wszystkich jedną miarą.
  • Odpowiedz
@JanRouterTrzeci: Znam ludzi co przez 20 lat utrzymywali się z takich pensji a nawet teraz nie mają tych 3k i to są osoby z rodzinami itp, co dla mnie jest nie wyobrażalne mieć dzieci i pracować za te 2.5k... Oczywiście ich szanuję, ale tak jak ktoś wyżej napisał w mniejszych miejscowościach te 3k to jest w miarę pensja. U mnie (miasto 70k) połowa ludzi zarabia mniej
  • Odpowiedz