Wpis z mikrobloga

• 0
@HAL__9000 no statystycznie jeszcze ok 50 lat życia przede mną i statystycznie umre we śnie po prostu. Statystycznie na Polskę i patrząc na moją rodzinę to taka moja przyszłość. A więc co będzie przed?
  • Odpowiedz
  • 0
@HAL__9000 kompletnie to olewam. Na tym m.in polega życie i mnie to w ogóle nie przeraża. Nie myślę o tym bo i po co? Po co sie martwić na zapas? A może umrę we śnie i nic nie poczuje.

Czy jak wychodzisz z domu rano to cała poprzednia noc myślisz o tym ze samochód może w ciebie wjechać??
  • Odpowiedz
@Mac02:

Na tym m.in polega życie i mnie to w ogóle nie przeraża

No tak, ignorancja wyklucza przerażenie. Niektórzy przestają być ignorantami dopiero na samym końcu swego
  • Odpowiedz
@Smokk: Nawet przy eutanazji organizm musi niestety zareagować negatywnie, choć niewątpliwie jest to najlepszy sposób uśmiercania. Nie zmienia to faktu, że nie powinno się powodować potrzeby jej dokonywania.
  • Odpowiedz
  • 0
@HAL__9000 a skąd wiesz co czuć podczas śmierci? Nie wiesz tylko sie boisz. Jesteś pewnie osobą która jak trwoga to do Boga i przed śmiercią do bozi będą modly
  • Odpowiedz
@HAL__9000: z licznych relacji osób, które przeżyły śmierć kliniczną okazuje się że śmierć jest jednym z najprzyjemniejszych doznań jakich doświadczyli. Jedni nazwą to wiarą, inni obroną mózgu przed nadchodzącą śmiercią. Mam całe życie zamartwiać się kiedy i jak to będzie? Ja się śmierci nie boję, oczywiście mam nadzieję że nieprędko przyjdzie mi się z nią spotkać. A póki jestem ten ułamek sekundy na tej planecie i w tym miejscu wszechświata
  • Odpowiedz
z licznych relacji osób, które przeżyły śmierć kliniczną okazuje się że śmierć jest jednym z najprzyjemniejszych doznań jakich doświadczyli

Jedni nazwą to wiarą, inni obroną mózgu przed nadchodzącą śmiercią

@konrado12: To zwykłe urojenia i próba racjonalizacji w wykonaniu tych "licznych" osób.
  • Odpowiedz
  • 0
@HAL__9000 nie. np zator to nie destrukcja. Idź naprawdę jeszcze trochę sie poucz, doczytaj..

Znajdziesz gdzieś jakaś durna "teze" i potem sie tego trzymasz powtarzając to samo bez żadnej logiki i potwierdzenia...
  • Odpowiedz