Aktywne Wpisy

Tytyka +100
Muszę się pochwalić mirki. Udało mi się zrobić pierwszy w życiu rosół tak jak to robi moja mama z udka kaczki. Wyszedł super
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
źródło: temp_file3765796085747042391
Pobierz
laventel +9
Za każdym razem jak koleżanki mi opowiadają jaki dramat jest na rynku matrymonialnym z chłopami to jestem tak wdzięczna że mam swojego niebieskiego od 7 lat i jest między nami super ( ͡° ͜ʖ ͡°) #zwiazki #niebieskiepaski

Jak wygląda praca programisty powiedzmy że stałe programista 5-7k z życiem codziennym i czasem na relax? Wiem że trzeba się co pewien czas kształcić bo ciągle coś nowego dochodzi do życia.
I drugie pytanie, jak wygląda to pod względem intelektualnym czyli tokiem rozumowania, bo powiedzmy taki Bill Gates naklepał kodem system windows - 2 dekady temu. Skąd brał tutoriale do tego jak taki kod klepać albo pozyskiwać nowe informacje? Wiadomo że dostęp wtedy do źródeł z tutoriali czy to kursów był znaczniej ograniczony. Jeszcze tak wspomnę apropo programowania że mam aspergera, ale nie wiem czy ta informacja jest coś warta
#pytanie #programowanie #programista5k #programista7k #programista15k
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61608931fdc8fa000aff85a5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Bill czytał dokumentację narzędzi z których korzystał, poznawał je jak stolarz swoje narzędzia a następnie tworzył z nich produkty których potrzebował rynek
Do tego był biznesmenem więc wiedział co będzie warto stworzyć za pomocą dostępnych narzędzi
jak jestes na uop to w czasie 8h nie jest tak ze caly czas siedzisz i kodzisz jak maszyna tylko robisz sobie jakies przerwy (ja np co 2h robie jakies 10minut i w srodku dnia jakies 20 na lunch), czasem jak robisz
@AnonimoweMirkoWyznania: bo klepanie kodu polega na rozwiązywaniu problemów w oparciu o wiedzę i doświadczenie a nie kopiowaniu jak leci z tutoriali. Tutoriale nauczą Cię (najczęściej) rozwiązywać typowe problemy, albo pokażą jakąś ścieżkę. Ale w życiu zwykle każdy problem jest inny, więc trzeba używać
No i się udało,
@AnonimoweMirkoWyznania: Tutoriale pokazuja tylko jak wykonać jakas techniczną czynność. W praktyce praca programisty polega głównie na tym, żeby wymyślić jak zrealizować za pomocą kodu jakieś operacje biznesowe i 95% trudności polega na rozkminieniu jakie "techniczne czynności" będą ci do tego potrzebne i jak je ze sobą połączyć żeby to miało ręce i nogi. Samo "zaklepanie tego" (czyli
Bill nic nie zrobił. Matka Gatesa mu załatwiła kontrakt z IBM, któremu sprzedał DOSa odkupionego od jakiegoś bidoka z uczelni. Sam napisał jakiś obsrany interpreter BASICa i jak ludzie zaczęli sobie robić jego kopię to dostał ataku histerii i napisał "otwarty list do amatorów programowania" gdzie płakał, że go okradają. Po czym parę lat później zajumał koncept
źródło: comment_1633733486wTyK2h6vEmle3kr2iTeYjw.jpg
Pobierz@AnonimoweMirkoWyznania: life is brutal. Nie istnieją tutoriale jak pisać kod, są tutoriale jak urywać narzędzia xyz -bo te wszystkie „technologie” to tylko narzędzia- ale nie ma tutoriali jak pisać kod, musisz poprostu to wymyślić. Dlatego rynek
@MilionoweMultikonto: Do tego miał bogatych i wpływowych starych, co w zasadzie było najważniejszym powodem osiągnięcia przez niego sukcesu.
@topikPajak: dokładnie, inżynier musi być samodzielny, w przeciwnym razie to tylko robol który wymaga 10 kierowników nad sobą